Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. November 25. 14:16, péntek | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

A pótlékok és az ügyeleti díj megemelésével segítenének

A pótlékok és az ügyeleti díj megemelésével segítenének

Nem lehet számítani jövőre sem béremelésre az egészségügyben – közölte Réthelyi Miklós miniszter egy egészségügyi konferencián, hozzátéve:

az ágazatban dolgozóknak a pótlékok és az ügyeleti díj emelésével szeretnének segíteni.

Valószínűleg jövőre sem lesz általános béremelés az egészségügyi ágazatban – mondta Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter egy pénteki, budapesti konferencián. A tárcavezető kifejtette: a Nemzeti Erőforrás Minisztérium mindent megtesz annak érdekében, hogy anyagiakban is könnyebbé tudják tenni az egészségügyi dolgozók munkáját. Ugyanakkor „sajnos egy általános béremelésre valószínűleg a jövő évben sem lesz lehetőség”, de a pótlékok és az ügyeleti díj megemelésével szeretnének segítséget nyújtani az ágazatban dolgozóknak.

A védőnők, szülésznők és gyermekápolók országos konferenciáján – amelyet a Semmelweis Egyetemen rendeztek – Réthelyi Miklós azt is megjegyezte: az intézmény egykori rektoraként is fontosnak tartotta az ápolói, szakdolgozói munka erősítését és hangsúlyozását, és ez a véleménye az elmúlt húsz évben sem változott.

Nem véletlen, hogy a három szakma dolgozói – már huszonkettedik alkalommal – közösen tartják konferenciájukat, hiszen munkájuk szorosan kapcsolódik egymáshoz. A kismama és a magzat sorsával először a védőnők foglalkoznak, aztán a szülésznőké lesz a főszerep, később pedig a gyermekápolók és ismét a védőnők segítenek az anyának és gyermekének – fejtette ki a miniszter. A védőnői szakma ráadásul „magyar specialitás”, ezért azt Magyarország uniós elnöksége alatt példaként állították a többi ország elé – mondta Réthelyi Miklós.

A demográfiai krízis ellen csak összefogással és tudatos szemléletformálással lehet fellépni – közölte Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter pénteken a kormány által meghirdetett családbarát munkahely pályázatának eredményhirdetésén a Parlamentben. Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a rendezvényen, ahol 18 díjazott vehette át az elismerést, arról beszélt, hogy a kormány több intézkedése, közte az adórendszer megújítása gondoskodik a családok támogatásáról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.