Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2013. Május 21. 18:40, kedd | Külföld
Forrás: MTI

A szentszéki szóvivő cáfolja, hogy Ferenc pápa ördögöt űzött volna

A szentszéki szóvivő cáfolja, hogy Ferenc pápa ördögöt űzött volna

Federico Lombardi szentszéki szóvivő kedden cáfolta a TV2000 csatornán, az olasz katolikus püspöki kar televízióadóján közölt hírt, miszerint Ferenc pápa ördögűzést hajtott volna végre.

Bocsánatot kért a "csak félig igaz hír" közléséért Dino Boffo a TV2000 főszerkesztője is. Boffo közleményben hangoztatta, hogy rosszul értelmezte Ferenc pápa "rendkívüli" imáját.
Boffo magyarázata Lombardi kijelentéseit követték. A szentszéki szóvivő szerint nem történt más, mint az, hogy az egyházfő egy beteg és szenvedő emberrel imádkozott, ahogyan gyakran szokta tenni.
A TV2000 a pápa által a Szent Péter téren vasárnap bemutatott misén készült felvételeket sugározta. A mise után a pápa egy kerekesszéken ülő fiatalemberrel találkozott: az egyházfő a férfi homlokára helyezte a kezét és néma imát mondott. A felvételen az látszott, hogy a pápa mélyen koncentrál. A televízióadó a Vade retro (Távozz tőlem Sátán) címet adta a képeknek.
Gabriele Amorth, az egyházban ördögűzőként ismert olasz pap a felvételek alapján úgy nyilatkozott, hogy Ferenc pápa ördögűzést hajtott végre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez