Városlista
2020. július 9, csütörtök - Lukrécia

Hírek

2012. Május 25. 07:03, péntek | Belföld
Forrás: STOP / hvg.hu

A Sziget jegyeit már árusítják - nem lesz csökkentés

A Sziget jegyeit már árusítják - nem lesz csökkentés

Nem csökken a Sziget-jegyek ára akkor sem, ha a gazdasági bizottság módosítójának köszönhetően 27 százalék helyett kedvezményes, 18 százalékos kulcs alá sorolják a fesztiválok belépőjegyeit.

Gerendai Károly, a Szigetet, a VOLT-ot és a Balaton Soundot szervező Sziget Kft. tulajdonosa a hvg.hu-nak nyilatkozott arról, hogy a parlament gazdasági bizottsága olyan módosítót nyújtott be, amellyel a szabadtéri zenés-táncos rendezvények, vagyis a fesztiválok belépőjegyének áfáját - a jelenlegi 27 helyett - a kedvezményes 18 százalékos áfakulcsba sorolná. Rogán Antal bizottsági elnök az áfakulcs csökkentését azzal indokolta, hogy biztosítani kell "a nemzetközi jelentőségű szabadtéri zenei fesztiválok" versenyképességét.

Az idei Sziget-jegyek azonban ettől nem lesznek olcsóbbak - mondta Gerendai Károly. Nem tudják levinni a jegyek árát, hiszen már javában árusítják, és a versenyképességüket azzal nem növelnék, ha a könnyítést továbbadnák a közönségnek. A Sziget Kft. vezetője szerint a kisebb közteherrel inkább arra nyílik majd lehetőség, hogy jobb rendezvényeket szervezhessenek.

hvg.hu / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 09. 09:54, csütörtök | Belföld

Meghalt két beteg, tízzel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Elhunyt két idős, krónikus beteg és tízzel, 4220-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtök reggel.

2020. Július 09. 07:19, csütörtök | Belföld

Magyar áldozata is van egy ausztriai sziklaomlásnak

Sziklaomlás miatt ketten meghaltak az ausztriai Stájerország tartományban szerdán, egy 50 éves magyar és egy 21 éves grazi nő; nyolcan megsérültek.

2020. Július 09. 05:16, csütörtök | Belföld

Életfogytiglanra súlyosították a nyéstai emberölés egyik vádlottjának büntetését

Súlyosabb fegyházbüntetésre ítélte a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla a nyéstai emberölés vádlottjait, akik vascsővel vertek halálra egy idős asszonyt; az egyik vádlott életfogytiglani büntetést kapott

2020. Július 08. 18:00, szerda | Belföld

Továbbra is lecsengőben a járvány, de a készültséget fenn kell tartani

Továbbra is lecsengőben a járvány, de a készültséget fenn kell tartani - írta a koronavirus.gov.hu szerdán a honlapján.