Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Február 23. 14:03, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

A tejtermékek közül a nyers tej okozza a legtöbb megbetegedést

A tejtermékek közül a nyers tej okozza a legtöbb megbetegedést

A legtöbben a pasztőrözetlen tejet tartják számon a legegészségesebb terméknek.

Ugyanakkor egy tanulmány rámutatott, hogy az 150 százalékkal nagyobb eséllyel okoz élelmiszer-eredetű megbetegedést, mint a pasztőrözött tejek és tizenháromszor több a kórházban megfordulók aránya is.

A tejtermékekkel kapcsolatos megbetegedések 60 százaléka a pasztőrözetlen tejek fogyasztására, míg 39 százalékuk a pasztőrözöttekre vezethető vissza. „Ez elég megdöbbentő adat, ha figyelembe vesszük, hogy az Egyesült Államok tejfogyasztásának nem több, mint egy százaléka nyers eredetű” - mondta Barbara Mahon, a CDC (amerikai Járványvédelmi és Megelőzési Központ) emésztőszervi betegségekkel foglalkozó osztályának igazgatóhelyettese.

Azt is megállapították, hogy ahol legálisan árusították a nyers tejet, ott kétszer annyi volt az általa okozott megbetegedés, mint ahol illegális volt azok terjesztése. A pasztőrözetlen tej támogatói ugyanakkor azt mondják, az számos betegség ellen véd.

A pasztőrözetlen tejtől megbetegedettek 60 százaléka 20 évnél fiatalabb volt, míg a pasztőrözött tejek által terjesztett járványok ennek a korosztálynak csupán a 23 százalékát támadták meg - írja a yourlife.usatoday.com.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -