Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Június 24. 08:49, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A visszaesés után jelentős növekedést vár a Századvég

A visszaesés után jelentős növekedést vár a Századvég

A Századvég szerint a magyar gazdaság éves teljesítménye idén csaknem 3 százalékkal visszaesik, de jövőre jelentős mértékben, 5 százalék felett bővülhet - mondta Regős Gábor vezető közgazdász az M1 kedd esti műsorában.

A Századvég szakértője az előrejelzéshez hozzáfűzte, hogy a második félév még sok bizonytalanságot tartogat, a gazdasági visszazárkózás a külföldi piacok fellendülésétől és a koronavírus-járvány folytatódásától is függ. Magyarország helyzete ugyanakkor - mint mondta - így is kedvezőbb az európai átlagnál, hiszen a növekedése a válság előtt is jelentős volt, és a járványt is jól kezelte.

Regős Gábor az alapkamat keddi csökkentését jelképes intézkedésnek nevezte. Véleménye szerint a Magyar Nemzeti Bank az elmúlt években a monetáris politika sokféle eszközét alkalmazta, így a válságkezelést sem csupán az alapkamat módosításával segíti. A fellendüléshez a hiteltörlesztések felfüggesztése, a hitelezés és a kötvényprogram bővítése is jelentős mértékben járul hozzá - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.