Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Szeptember 23. 14:25, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

A vörösiszap-katasztrófa is indokolttá teszi ezt a lépést

A vörösiszap-katasztrófa is indokolttá teszi ezt a lépést

Bevezetné a kormány a kötelező biztosítást a veszélyes anyagokkal foglalkozó ipari létesítményeknél – jelentette be a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára. A törvénymódosítás év elején az Országgyűlés elé kerülhet.

Illés Zoltán szerint a cégek által befizetett összegből és nem közpénzből lehetne fizetni egy esetleges baleset után a helyreállítás költségeit. Illés példaként a tavaly októberben történt vörösiszap-katasztrófát emelte ki. Ott ugyanis a Mal Zrt.-nek csupán tízmillió forintos biztosítása volt, miközben a kár 35 milliárd forint körüli összeg.

Illés Zoltán kifejtette: „ennek a törvénynek az lenne a célja, hogy a jövőre nézve ezen cégeknek kötelező legyen biztosítást kötni, és az általuk rendszeresen befizetett összeg a biztosítótársaságoknál képez egy olyan alapot, amely egy esetleges ipari baleset, vagy katasztrófa következményeinek felszámolását eredményezheti, mint egy pénzügyi alap”. (pr)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére