Városlista
2022. december 2, péntek - Melinda

Hírek

2021. December 24. 06:00, péntek | Külföld
Forrás: Andits Eszter, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: mti

Akad, ahol már a fertőzések több mint felét az omikron okozza

Akad, ahol már a fertőzések több mint felét az omikron okozza

A koronavírus omikron variánsa lett a domináns Amszterdamban, ez a változat okozza az új esetek 60 százalékát a holland nagyvárosban - írta csütörtökön a helyi sajtó.

A vészhelyzeti felkészüléssel foglalkozó Argos konzorcium, amelynek munkáját az amszterdami egészségügyi szolgálat és az egyetemi orvosi központ segíti, 106 koronavírusos esetet vizsgált meg véletlenszerű mintavétel alapján. Közülük 63 bizonyult az omikron variáns kiváltotta fertőzésnek. December 12-én egy hasonló mintában az omikront csak az esetek 4 százalékában mutatták ki, amiből szakértők azt a következtetést vonták le, hogy nem egészen tíz nap alatt 55 százalékkal nőtt az e vírusváltozat által okozott fertőzések száma.

Az omikron gyakoribb Amszterdamban, mint az ország többi részén, ahol a múlt héten a fertőzések 10-15 százalékát okozta. A holland közegészségügyi hivatal előrejelzései szerint az év végére ez lesz a koronavírus domináns törzse.

A legfrissebb statisztikák szerint a koronavírus-fertőzések száma Hollandiában továbbra is csökken, a múlt héten napi átlagban 13 460 esetet regisztráltak. Az elmúlt 24 órában további 179 beteget vettek fel kórházi kezelésre, jelenleg 2275 embert ápolnak egészségügyi intézményekben.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 01. 13:54, csütörtök | Külföld

Lavrov: nem állíthatók helyre Oroszország és a Nyugat korábbi kapcsolatai

Nem állíthatók helyre Oroszország és a Nyugat korábbi kapcsolatai - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter csütörtöki moszkvai, az európai biztonság kérdéseiről megtartott sajtótájékoztatóján.

2022. December 01. 13:52, csütörtök | Külföld

A horvát kormány döntött az üzletek vasárnapi zárva tartásáról

A horvát kormány csütörtökön döntött az üzletek részleges vasárnapi zárva tartásáról - közölte Marin Piletic munkaügyi miniszter a kabinet ülését követő sajtótájékoztatóján.

2022. November 30. 12:44, szerda | Külföld

Ukrajnát támogató és a tagállamok védelmét garantáló nyilatkozatot fogadtak el a NATO külügyminiszterei

A NATO külügyminiszterei kétnapos bukaresti tanácskozásukon Ukrajnát támogatásukról biztosító, a tagállamok védelmét garantáló, és a nyitott kapuk politikájának folytatását ígérő közös nyilatkozatot fogadtak el.

2022. November 29. 06:00, kedd | Külföld

Rekorderedményt értek el a legnagyobb autógyártók a harmadik negyedévben

Rekordszintű eredménnyel zárták a harmadik negyedévet a legnagyobb autógyártó cégek az EY nemzetközi könyvvizsgáló és üzleti tanácsadó társaság egy hétfőn ismertetett kutatása szerint.