Városlista
2024. április 14, vasárnap - Tibor

Hírek

2021. December 18. 10:53, szombat | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Akciófilmbe illő módon kapták el a bűnözőt

Akciófilmbe illő módon kapták el a bűnözőt

Akciófilmbe illő jelenetek közepette fogták el a gödöllői rendőrök a 45 éves tolvajt.

Hazatérve, kapujukat tárva-nyitva találta egy kerepesi házaspár december 16-án este. Házukban káosz és rendetlenség tárult szemük elé, az udvarról autójuk eltűnt. Míg a férfi tárcsázta a segélyhívót, felesége kirohant az utcára, és egy éppen ott haladó rendőrautót intett le, beszámolt a történtekről – közölte a rendőrség.

Az egyenruhások információik birtokában indultak, percekkel később megpillantották a keresett autót, igazoltatni akarták a sofőrt. Az autóban ülő férfi többszöri fény- és hangjelzésre sem volt hajlandó megállni, kis idő múlva lassított, majd kiugrott a még guruló kocsiból és futásnak eredt. Az autó árokba csúszott, a rendőrök kipattantak a szolgálati kocsiból, és utánarohantak, közben értesítették kollégáikat. A menekülő férfit árkon-bokron, kerítéseken átugorva, telkeken keresztül üldözték, majd végül feladta a harcot, és egy út menti patakmederben próbált megbújni. Nem sikerült, bilincselték és előállították – részletezte a rendőrség.

A hajléktalan életmódot folytató 45 éves L. János részletes beismerő vallomásában elmondta, hogy a ház előtt sétált, amikor megpillantotta az udvaron lévő, mozdítható értékeket, úgy gondolta elhozza, majd eladja azokat. A kerítésen átmászva azonban kedvet kapott, hogy a házban is szétnézzen, amit csak ért összepakolt. Hogy szállítás körüli gondjait megoldja, jó öltetnek látta megrakni az udvarban lévő autót, azzal folytatta útját. Tervei szerint Gödöllőn az erdőben állt volna meg éjszakára, alvás után a lopott cuccokat eladta volna valakinek, a kocsit pedig egyszerűen az erdőben tervezte hagyni. A pénzből ennivalót, cigarettát, sört és pálinkát akart venni, elképzeléseit azonban keresztülhúzták a rendőrök.

Az őrizetbe vett L. János ellen a Gödöllői Rendőrkapitányság lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást, valamint előterjesztést tettek letartóztatásának kezdeményezésére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.

2024. Április 08. 11:31, hétfő | Kék hírek

Három hónap alatt 9 alkalommal előzött meg illegális gyorsulási versenyt a Pest vármegyei rendőrség

Az év első három hónapjában 9 alkalommal előzött meg illegális gyorsulási versenyt a rendőrség Pest vármegyében.

2024. Április 05. 09:35, péntek | Kék hírek

Elfogtak egy portugáliai gyilkosság miatt keresett pakisztáni férfit Budapesten

Elfogtak Budapesten egy 19 éves pakisztáni férfit, akit emberölés miatt kerestek a portugál hatóságok - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) pénteken a police.hu oldalon.