Városlista
2020. március 31, kedd - Árpád, Benjámin, Benő

Hírek

2011. December 03. 07:13, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Aláírták a felek az új Munka törvénykönyvét

Aláírták a felek az új Munka törvénykönyvét

Megállapodott a kormány a munkaadókkal és a munkavállalókkal az új Munka törvénykönyvéről írta meg az [origo].

A munkavállalók szerint csak a 'rossz és a még rosszabb' megoldás közül választhattak, a munkaadók szerint tisztességes megállapodás született.

Megállapodást kötött az új Munka törvénykönyvének a kollektív munkavállalói jogokra és a munkaviszonyra vonatkozó részéről a kormány a munkaadói és munkavállalói érdekképviseletekkel - jelentette be Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten.

A munkavállalói érdekképviseletek figyelmeztettek: a kormány ígéretet tett arra, hogy a nyitott kérdéseket a hatályba léptető és az átmeneti rendelkezések között szabályozzák, illetve csak a 'rossz és a még rosszabb' közül választhattak.

Rolek Ferenc, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének alelnöke az aláírás után tisztességes megállapodásról beszélt, amely minden szempontból összhangban van a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) és az Európai Unió munkaügyi szabályozásaival.

Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) aktív szerepet játszott azon a háromoldalú egyeztetésen, melynek végső fázisában a szakszervezetek jogállását érintő rendelkezésekről folytattak egyeztetést, és jutottak olyan megállapodásra, amely biztosítja a munkavállalói érdekvédelem feltételeit.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 30. 17:22, hétfő | Belföld

Elfogadta a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényt a parlament

A veszélyhelyzet idején a kormány a jogszabályoktól eltérő rendkívüli intézkedéseket hozhat az emberek egészsége, a jogbiztonság és a gazdaság stabilitása érdekében.

2020. Március 30. 15:03, hétfő | Belföld

A belföldi turizmus talán ősz előtt elindulhat

Szeptember előtt nem indulhat újra a turizmus Budapesten, országosan talán előbb elindulhat a belföldi turizmus a járványhelyzet függvényében

2020. Március 30. 14:03, hétfő | Belföld

Gyilkosság miatt nyomoznak a Szentendrén talált emberi csontok ügyében

Emberölés bűntettének gyanúja miatt rendelt el nyomozást a vasárnap Szentendrén talált emberi csontok ügyében a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság - olvasható a police.hu honlapra hétfőn feltett közleményben.

2020. Március 30. 11:46, hétfő | Belföld

Emmi: pontos, kimunkált terv szerint folyik a védekezés

Pontos, kimunkált terv szerint folyik a koronavírus elleni védekezés - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) sajtó- és kommunikációs főosztálya vasárnap az MTI-vel.