Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. December 03. 07:13, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Aláírták a felek az új Munka törvénykönyvét

Aláírták a felek az új Munka törvénykönyvét

Megállapodott a kormány a munkaadókkal és a munkavállalókkal az új Munka törvénykönyvéről írta meg az [origo].

A munkavállalók szerint csak a 'rossz és a még rosszabb' megoldás közül választhattak, a munkaadók szerint tisztességes megállapodás született.

Megállapodást kötött az új Munka törvénykönyvének a kollektív munkavállalói jogokra és a munkaviszonyra vonatkozó részéről a kormány a munkaadói és munkavállalói érdekképviseletekkel - jelentette be Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten.

A munkavállalói érdekképviseletek figyelmeztettek: a kormány ígéretet tett arra, hogy a nyitott kérdéseket a hatályba léptető és az átmeneti rendelkezések között szabályozzák, illetve csak a 'rossz és a még rosszabb' közül választhattak.

Rolek Ferenc, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének alelnöke az aláírás után tisztességes megállapodásról beszélt, amely minden szempontból összhangban van a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) és az Európai Unió munkaügyi szabályozásaival.

Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) aktív szerepet játszott azon a háromoldalú egyeztetésen, melynek végső fázisában a szakszervezetek jogállását érintő rendelkezésekről folytattak egyeztetést, és jutottak olyan megállapodásra, amely biztosítja a munkavállalói érdekvédelem feltételeit.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő