Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Március 24. 13:08, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Április elsején új időszámítás kezdődik a NAV-nál

Április elsején új időszámítás kezdődik a NAV-nál

Április elsejével új időszámítás kezdődik a magyar adóigazgatásban, ugyanis a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) onnantól kezdve minden számla adatát megkapja azonnal elektronikus úton,

így évente félmilliárd számla információi futnak majd be a szervezethez - mondta Izer Norbert adóügyi államtitkár a Magyar Nemzet szerdai számában.

Mint fogalmazott, az online számlarendszeren keresztül nemcsak a cégek közötti számlák információi érkeznek meg a hatósághoz, hanem azoknak a számláknak az adatai is, amelyeket a lakosság, vagyis a különféle magánszemélyek vásárlásairól, ügyleteiről állítanak ki a vállalkozások.

Izer Norbert szerint a módosítás a feketegazdaság ellen elért eredmények megtartását szolgálja, de a vállalkozások adóügyintézésének megkönnyítését is lehetővé teszi.

Idén nyáron először, az Európai Unióban az elsők között az adóhivatal áfabevallási ajánlatot készít a vállalkozások számára, vagyis komoly segítséget nyújt az egyik legbonyolultabb teendő elvégzéséhez - emelte ki.

Hozzátette: az e-áfa rendszere számos állami szolgáltatás előtt nyit kaput, amelyek később jelentős könnyebbséget nyújthatnak a vállalkozásoknak. Ilyen például az áfaegyenleg akár naponkénti lekérdezése vagy az, hogy bizonyos összeghatárnál vagy adott számlakiállítókra automatikus értesítést kérhetnek a vállalkozások az adóhivataltól.

Címkék: adó, adóhatóság, NAV, számla

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni