Városlista
2020. július 9, csütörtök - Lukrécia

Hírek

2018. Április 21. 19:18, szombat | Belföld
Forrás: mti

Április végéig lehet nevezni A Mi Kultúránk rövidfilmfesztiválra

Április végéig lehet nevezni A Mi Kultúránk rövidfilmfesztiválra

Április végéig nevezhetnek 30 év alatti alkotók a kisfilmjeikkel a Budapesti Művelődési Központ által első alkalommal meghirdetett A Mi Kultúránk - AMIK elnevezésű rövidfilmfesztiválra.

A május 14. és 18. között Budapesten megrendezendő fesztiválra olyan munkákat várnak, amelyekben az alkotók a film eszközeivel fogalmazzák meg, mit jelent számukra a kultúra - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

A jelentkezéseket élőszereplős és animációs rövidfilm kategóriában várják április 30-án éjfélig.

Az alkotásokat elbíráló zsűriben Domonyi Rita dramaturg, író, Lichter Péter filmrendező, Réz András filmesztéta, Merza Gábor filmrendező és Oláh Sándor filmszakos szabadbölcsész foglal helyet.

A versenybe nevezhetők 2008 után készült, minimum 1, maximum 20 perces játékidő hosszúságú filmek, műfaji és technikai megkötés nélkül.

A rövidfilmfesztiválnak a Budapesti Művelődési Központ ad helyet. A rendezvény célja, hogy a korosztály igényei, gondolkodásmódja koncentráltan megjelenjen a fesztiválon és az alkotók képet kapjanak egymás látásmódjáról, hangot adjanak saját értékeiknek a filmművészet segítségével.

A programban a vetítések mellett lesz alternatív filmplakát-kiállítás, alkotói találkozó a Kiscsoportos Játékok művészeivel, kerekasztal-beszélgetés a rövidfilmről mint önkifejező műfajról és animációs műhely is.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 09. 10:55, csütörtök | Belföld

Rablássorozat elkövetőjét fogták el a Pest megyei rendőrök - VIDEÓ

Négy évvel ezelőtti rablássorozat támadóját fogták el a nyomozók, és közben megoldottak egy másik, tíz évvel ezelőtti, több mint húszmilliós rablást is - közölte a rendőrség csütörtökön a police.hu oldalon.

2020. Július 09. 09:54, csütörtök | Belföld

Meghalt két beteg, tízzel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Elhunyt két idős, krónikus beteg és tízzel, 4220-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtök reggel.

2020. Július 09. 07:19, csütörtök | Belföld

Magyar áldozata is van egy ausztriai sziklaomlásnak

Sziklaomlás miatt ketten meghaltak az ausztriai Stájerország tartományban szerdán, egy 50 éves magyar és egy 21 éves grazi nő; nyolcan megsérültek.

2020. Július 09. 05:16, csütörtök | Belföld

Életfogytiglanra súlyosították a nyéstai emberölés egyik vádlottjának büntetését

Súlyosabb fegyházbüntetésre ítélte a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla a nyéstai emberölés vádlottjait, akik vascsővel vertek halálra egy idős asszonyt; az egyik vádlott életfogytiglani büntetést kapott