Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Február 29. 06:00, szombat | Belföld
Forrás: mti/fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Árad a Tisza felső szakasza, beüzemelték az uszadékszedő láncot

Árad a Tisza felső szakasza, beüzemelték az uszadékszedő láncot

Beüzemelte pénteken, már másodszor a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság azt a magyar fejlesztésű és kivitelezésű uszadékszedő láncot, ami a megáradt Tiszán érkező nagy mennyiségű szennyeződés összegyűjtésére szolgál

- közölte a helyszínen az Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgatója az MTI-vel.

Láng István elmondta, a Tisza sodrásában érkező, illetve a hullámtérre kisodródott hatalmas mennyiségű szemetet kamerás felvétel jelezte a szakembereknek, ezért pénteken ismét munkába állították az uszadékszedő láncot. Előzőleg, február 4-én már összegyűjtötték ezen a módon a szemetet, akkor 100 köbméter volt az egész napi mennyiség.

A művelet egyre hatékonyabb, ugyanis pénteken délelőtt 11 óráig már 30 köbméter fölötti szemetet sikerült összeszedni - mondta.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a helyszínen tájékozódott arról, hogy a jórészt külföldről - Ukrajnából és Romániából érkező tiszai szennyeződést mekkora gépparkkal és emberi erőforrással sikerül felszámolni. Elmondása szerint kemény munkáról győződött meg, a hóesésben, fagyban is dolgoztak a vízügyi dolgozók és az önkéntesek.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium azon dolgozik, a kormány klímavédelmi akcióterve megvalósuljon, ennek részeként visszaváltható üveg- és műanyag palackok váltsák fel a mostani PET-palackokat, amelyek a folyók szennyezésének zömét teszik ki - hangsúlyozta a kormányszóvivő.

Címkék: áradás, tisza, uszadék

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.