Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2013. Június 06. 08:55, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Árvíz - Hamarosan körbezárja a víz Kisoroszit

Árvíz - Hamarosan körbezárja a víz Kisoroszit

Várhatóan délelőtt lezárják a Tahitótfaluból Kisorosziba vezető utat a Duna áradása miatt, így a Szentendrei-sziget csücskében fekvő település szárazföldön megközelíthetetlenné válik – közölte a község polgármestere az MTI–vel csütörtök reggel.

Molnár Csaba (független) azt mondta, hogy a Kisorosziba vezető utat várhatóan 9 és 10 óra között zárják le.
A Duna rövid időn belül körbezárja a települést, jóval az egyetlen odavezető út fölött csap majd át, de 910 centiméteres vízszintig a gát megvédi a lakókat, a házak nem kerülnek veszélybe - közölte. (A vízügyi szakemberek ebben a térségben 885 centiméteres tetőzést jeleztek.)
Jelenleg is legalább százan dolgoznak a töltésen, hogy a belterületet megóvják, ám ha a Duna 910 centiméternél is magasabbra emelkedne, akkor a honvédség segítségét kéri a község.
A csaknem ezer lakosú Kisorosziba az út lezárása után Visegrádról komppal szállítják majd át az élelmiszert, az orvosi ellátást helyben biztosítják, az esetleges kórházi kezelésre helikopterrel vihetik a betegeket a váci kórházba – közölte a polgármester.
"Már mindent megszerveztünk, hiszen a település nem először néz elébe hatalmas áradásnak, a lakosság viszonylag nyugodtan várja a vizet" – fogalmazott Molnár Csaba.

Címkék: árvíz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni