Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2013. Június 08. 12:17, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Árvíz - Továbbra is szivárgások a dunabogdányi gáton, ivóvízkorlátozás a településen

Árvíz - Továbbra is szivárgások a dunabogdányi gáton, ivóvízkorlátozás a településen

Továbbra is szivárgások nehezítik az árvízi védekezést a Pest megyei Dunabogdányban, ahol kettes fokozatú ivóvízkorlátozást rendeltek el, vasárnaptól pedig a község egy részében zacskós vizet osztanak - közölte a település polgármestere szombat délelőtt az MTI-vel.

Pályi Gyula (Fidesz) elmondta, hogy jelenleg körülbelül négyszáz ember dolgozik a gáton, amelyet a "második vonalban" egy homokzsákokkal megrakott kerékpárút egészít ki. Ennek ellenére még mindig több helyen szivárgást észlelnek, amit újabb nagyobb mennyiségű homokzsákkal igyekeznek megfogni. A Szentendréről érkezett 50 katona feladatait most határozzák meg, miközben Sátoraljaújhelyről egy autóbusznyi tűzoltó is befutott, de 120 erdélyi önkéntes is felajánlotta segítségét, őket egy visegrádi szállodában helyezik el.
Annyi segítő kéz áll rendelkezésre, hogy a községbelieket egyelőre haza kellett küldeni, mondván, jöjjenek vissza majd éjszakára - mondta Pályi Gyula.
A polgármester péntek délutántól kettes fokozatú ivóvízkorlátozást rendelt el, mert a vízműkutak kapcsolószekrényét elöntötte a víz. Tilos például mindennemű tömlős locsolás és mosás, az automata öntözőberendezések működtetése és az úszómedencék töltése is.
Tájékoztatása szerint a vízhiány miatt vasárnaptól, várhatóan két napig a község lakosságának a felét zacskós vízzel látják el, fejenként 8 liter jár mindenkinek. Dunabogdányban még bő 20 centimétert emelkedhet a Duna vízszintje, közel 890 centiméterig, és legalább 3 napig ezen a magasságon marad. Bíznak benne, hogy bírja majd a tartós nyomást a gát, és nem ázik át - tette hozzá Pályi Gyula.
A Pest megyei katasztrófavédelem közlése szerint a folyó Pest megyei védelmi szakaszán Dunabogdány az egyik legkritikusabb pont.

Címkék: árvíz, Dunabogdány

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.