Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Október 19. 13:13, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Átadta új gyárát a Becton Dickinson Tatabányán

Átadta új gyárát a Becton Dickinson Tatabányán

A tatabányai ipari parkban csütörtökön átadta új gyárát az amerikai Becton, Dickinson and Company (BD) globális orvostechnológiai vállalat.

A hatmilliárd forintos beruházással épült üzemben gyógyászati termékek előállításához szükséges immunológiai és sejtbiológiai kutatási reagenseket gyártanak - mondta a létesítmény átadása előtt a társaság Európáért és Afrikáért felelős alelnöke.

Roland Goette hozzátette, a részben európai uniós forrásból, részben egyedi kormánydöntésen alapuló támogatással megvalósult beruházás 107 új munkahelyet teremtett. Az állások több mint fele a biológia, biokémia, valamint gyártás területén szerzett egyetemi, vagy posztgraduális végzettséget igényel.

"Célkitűzésem, hogy növekedjen az amerikai cégek magyarországi befektetési hajlandósága. Cégeink ideális befektetési környezetként tekintenek Magyarországra" - mondta köszöntőjében az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének ideiglenes ügyvivője. David Kostelancik hozzátette, az amerikai nagykövetség szerencsésnek mondhatja magát a magyar kormány partnereként, amely elkötelezett a vállalkozások letelepítésében és sikeressé tételében.

Az ügyvivő emlékeztetett, hogy a két ország közötti kereskedelmi forgalom évente 8 milliárd dollár. Az amerikai vállalatok csaknem 100 ezer embernek adnak munkát és ezzel az Amerikai Egyesült Államok a legnagyobb, nem európai befektető Magyarországon.

"Lehetnek közöttünk viták, de ha az innovációról van szó, ha be kell lépnünk a versenybe, ha eredményt kell hozni, akkor a vitákat félre lehet tenni" - mondta Ónodi-Szűcs Zoltán, egészségügyért felelős államtitkár.



Antony Kushner, a Becton Dickinson Bioscience gyártásért felelős elnöke kiemelte, a tíz és fél ezer négyzetméteres üzem 2018-ban éri el teljes kapacitását, ekkor 8 ezer különféle terméket állít elő.

A beruházással megvalósult létszámbővüléssel együtt a vállalat tatabányai érdekeltsége összesen több mint 700 embert foglalkoztat, ezzel a BD egyik legnagyobb gyárává lépett elő a világon.

A Becton Dickinson 2016 novemberében jelentette be, hogy további 34 milliárd forintos beruházással bővíti tatabányai üzemét, amelyhez a kormány 2,7 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ad. A fejlesztéssel az előre tölthető fecskendőket és műanyag biztonsági eszközöket gyártó üzem kapacitását bővítik, 219 új munkahelyet teremtve. A bővítés várhatóan 3 évet vesz igénybe.

A BD 2008 óta van jelen Magyarországon, az első, üvegfecskendőket gyártó üzemüket 2010 áprilisában adták át Tatabányán. A vállalat a reagensek most induló gyártása mellett gyógyszergyártó, valamint biotechnológiai cégek számára gyárt és exportál előretölthető fecskendőket.

A nyilvános cégadatok szerint a Becton Dickinson Hungary Kft. a 2016. szeptember 30-án végződő üzleti évében közel ötmilliárd forint mérleg szerinti eredményt ért el. Osztalék fizetésére nem került sor, az eredmény a társaság eredménytartalékába került.

A vállalat 2015-ben 17,6 milliárd, 2016-ban 25 milliárd forint árbevételt ért el, az összeg 90 százaléka mindkét évben exportból származott.

A társaság gyógyászati eszközöket, műszerrendszereket és reagenseket fejlesztő, gyártó és forgalmazó globális orvostechnológiai cég. Az 1897-ben alapított vállalat székhelye Amerikában, a New Jersey állambeli Franklin Lakes-ben található, mintegy 45 ezer embert foglalkoztatnak a világ 50 országában.

Címkék: átadó, gyár, tatabánya

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.