Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Március 15. 09:19, kedd | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Áthajtott barátján, meghalt a fiatal

Áthajtott barátján, meghalt a fiatal

Befejezték a rendőrök egy Kiskunhalason történt, szerencsétlen kimenetelű ügyben folytatott nyomozást.

Még 2021. augusztus 20-án délután hívtak mentőt egy kiskunhalasi portára, ahol egy 26 éves férfi meghalt. A rendőrséget a mentőszolgálat munkatársai értesítették, miután az újraélesztés sikertelen volt.

A nyomozók a helyszíni szemle és a tanúk elmondása alapján egy furcsa eset részleteit göngyölítették fel. Mint kiderült, a későbbi áldozat egy barátja szüleinek a portáján, egy melléképületben lakott szívességből, és a lakhatásért cserébe besegített a ház körüli munkákba. A nemzeti ünnepet a házigazda fia, a sértett és két barátjuk italozással töltötték. Közben a 26 éves szállóvendég hasznosította magát, és nekiállt megjavítani az udvaron álló furgon elromlott önindítóját. Az autó bal első kereke elé, félig a jármű alá feküdt, miközben a haverok a kocsi mellett beszélgettek. A tulajdonos – szintén 26 éves – fia egy váratlan pillanatban azonban beült a vezetőülésbe, és ráindított a motorra vélhetően azért, hogy ellenőrizze, a javítás sikeres volt-e. A sebességben lévő autó ekkor megugrott, amitől a bal első kerék a földön fekvő sértett mellkasára gördült. A jelenlévők arrébb tolták a járművet, majd bevitték a sérültet házba és próbálták eszméletére téríteni, de nem sikerült. A mentők a kiérkezéskor már csak az áldozat halálát tudták megállapítani – közölte a rendőrség.

A vezetői engedéllyel nem rendelkező – és vezetni sem tudó – fiatalembert a nyomozók gondatlan emberölés vétsége miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A jelenleg szabadlábon védekező férfi ügyében a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai befejezték a vizsgálatot, és az iratokat vádemelés javaslatával küldték meg a megyei főügyészségre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.