Városlista
2023. december 11, hétfő - Árpád

Hírek

2023. Augusztus 18. 07:34, péntek | Sport
Forrás: MTI

Atlétikai vb - Egy érem és 3-4 döntős helyezés várható a magyaroktól

Atlétikai vb - Egy érem és 3-4 döntős helyezés várható a magyaroktól

A rekordlétszámú indulóval egy sikert már a rajt előtt elkönyvelhet a Magyar Atlétikai Szövetség szakvezetése, amely Halász Bence éremesélye mellett 3-4 döntős szerepléssel számol a szombaton kezdődő budapesti világbajnokságon.

"Ha nem Magyarországon lenne ez a vb, akkor 32 versenyzőt indíthatnánk 35 számban, ami egyébként szintén csúcs lenne" - nyilatkozott az MTI-nek Scheidler Géza sportszakmai igazgató a 63 fős hazai válogatottról, amelynek nagyságát jól érzékelteti, hogy az elmúlt öt vb-n összesen nem indult ennyi magyar atléta.

"A hazai rendezés jogán voltak lehetőségeink, hogy a váltókban, illetve olyan számokban is nevezhessünk megfelelő tudásszinttel rendelkező versenyzőt, ahol nincs magyar kvalifikált induló" - tette hozzá.

Scheidler Géza kiemelte, a hazai atlétikában jelenleg meg kell küzdeni a csapatba kerülésért, nem csak egyemberes számokról van szó, ezt jól példázza Rivasz-Tóth Norbert esete. A dohai vb-n kilencedik gerelyhajító jó eséllyel pályázott a vb-indulásra, ám a 19 éves Herczeg György, aki idén megnyerte a magyar bajnokságot és megdöntötte Rivasz-Tóth országos csúcsát, "ellopta a show-t".

A vb-szereplésről a sportszakmai igazgató elmondta, a vb-bronzérmes és Eb-második kalapácsvető Halász Bence dobogón végezhet, ez siker lenne, a realitás az 1-6. helyezés.

"Rajta kívül 3-4 versenyzőnk van, aki döntős helyen végezhet. És szeretnék ebben a stadionban országos csúcsot látni az egyéni rekordok mellett" - fogalmazott Scheidler Géza. A váltókról elmondta, leginkább a már kétszer magyar csúcsot futott női 4x100-as kvartett és a 4x400-as vegyes váltó "rúghat labdába".

Jelezte, a 63 főből 56 lép majd pályára - a többiek a váltók tartalékjai. Férfi kalapácsvetésben és a nőknél 100 m gáton a maximális létszámot kihasználva három magyar atléta indul. Csak öt számban, férfi és női 10 ezer méteren, férfi rúdugrásban, női 3000 akadályon és tízpróbában nem lesz hazai versenyző.

A vb-t augusztus 19. és 27. között a Nemzeti Atlétikai Központban rendezik, az utcai futó- és gyaloglóversenyeknek a Hősök tere ad otthont. A vb összes fontos pillanata látható lesz ingyen és élőben az M4 Sporton.

Címkék: atlétikai vb

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 10. 07:53, vasárnap | Sport

Női kézilabda-vb - Elmaradt a bravúr, nem juthat nyolc közé a magyar válogatott

A magyar válogatott 26-22-re kikapott a svéd csapattól a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjében szombaton.

2023. December 09. 15:41, szombat | Sport

Schmidt Ádám: tíz százalékkal emelkedik az olimpiai és paralimpiai jutalom

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár a Magyar Olimpiai Bizottság szombati közgyűlésén bejelentette, hogy megemelik az olimpiai és paralimpiai jutalmakat a jövő évi párizsi játékokra.

2023. December 06. 21:29, szerda | Sport

Költözik a TRACKWOOD

Na persze nem kell megijedni!

2023. December 05. 13:01, kedd | Sport

Kerkez Milos 19. az idei Golden Boy-listán

Kerkez Milos, a Bournemouth magyar válogatott játékosa a 19. helyen végzett a legjobb 21 éven aluli, Európában játszó labdarúgókat értékelő 2023-as Golden Boy-listán.