Városlista
2020. augusztus 4, kedd - Domonkos

Hírek

2012. Március 10. 14:11, szombat | Belföld
Forrás: mno

Az Apple egyre környezetszennyezőbb

Az Apple egyre környezetszennyezőbb

Megdöbbentő adatok az iPhone gyártójától.

Közzétette környezetszennyező „lábnyomát” a Steve Jobs alapította vállalat, 2011-re vonatkozóan. Becslésük szerint 23,1 millió tonna üvegházhatást okozó gáz szabadult fel és került a Föld légkörébe a cég működésének következtében - igaz, ennek mindössze 2 százalékát produkálták az Apple létesítményei, a teljes termelés 98 százaléka az almás termékek életciklusából (szállítás, eladás, elavulás stb.) adódott.

Közel duplázott a fenti adattal az Apple, hiszen 2010-ben még 14,8 millió tonnányi emisszióról számolt be - annak ellenére, hogy közismertek az energiafogyasztás optimalizálásának lehetőségei. Természetesen a negyedéves bevételek minden korábbit megdöntő mivolta okolható a jelentősen megnövekedett kibocsátásért. Ugyanakkor nem is az Apple-ről lenne szó, ha ne talált volna egy olyan mérőszámot a vállalat, ami kedvezőbb színben tünteti fel.

mno

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 04. 14:00, kedd | Belföld

Elindult az Ökumenikus Segélyszervezet iskolakezdési kampánya

Elindult az Ökumenikus Segélyszervezet iskolakezdési kampánya, amelyet a Tesco áruházak vásárlói adománykuponokkal segíthetnek. Az akció célja, hogy kétezer iskolatáskát töltsenek meg a szükséges felszerelésekkel

2020. Augusztus 04. 11:01, kedd | Belföld

Saját bikája öklelt fel egy férfit Hercegszántónál

Saját bikája öklelt fel egy férfit Hercegszántónál, a sérültet kórházba vitték - közölte a rendőrség hétfő este a honlapján.

2020. Augusztus 04. 08:21, kedd | Belföld

Zivatarok érkeznek több hullámban

Zivatarok érkeznek több hullámban. Keddre első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

2020. Augusztus 04. 07:10, kedd | Belföld

Több mint százezer új diplomást hozott a nyelvvizsgamentesség

Már több mint százezer új diplomást hozott a nyelvvizsgamentesség - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) hétfőn az MTI-vel.