Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Február 08. 07:58, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Az autóipari beruházások tovább javíthatják a magyar ipari termelést

Az autóipari beruházások tovább javíthatják a magyar ipari termelést

Az ipari termelés decemberi adatai lassulást mutatnak, a tavaly nyáron-ősszel tapasztalt megtorpanáshoz képest a jelenlegi adatok mindenképpen optimistább képet mutatnak, hiszen továbbra is növekedésről beszélhetünk.

Ezt mondta Horváth István, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója.

Az idei kilátásokat a termelésbe álló nagy autóipari beruházások tovább javíthatják, így javuló esélyt látnak arra, hogy a 2012-re várt recessziót elkerülhetjük. A legfrissebb hazai ipari termelés adatok mindenképpen megnyugtatóan hatnak, főként annak függvényében, hogy a két héttel ezelőtt publikált előretekintő eurózóna beszerzési menedzser indexek és a német feldolgozóipari beszerzési menedzser indexek is pozitív képet mutatnak. A kedvező adatok pedig jó hatással vannak a tőkepiacokra, így a hazai tőkepiac stabilitásához is nagyban hozzájárulnak. A növekedési helyzet törékenységét jelzi azonban, hogy a ma délben megjelent decemberi német ipari termelési adatok gyengék, az ipari termelés 2,9 százalékos csökkenését mutatják év/év alapon – tette hozzá a befektetési szakember.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: autóipar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő