Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2017. December 28. 12:26, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Az illegálisan vett pirotechnikai eszközök veszélyeire figyelmeztetnek

Az illegálisan vett pirotechnikai eszközök veszélyeire figyelmeztetnek

Az illegálisan vett pirotechnikai eszközök veszélyeire figyelmeztetett Cserényi József, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) igazgatásrendészeti főosztálya rendészeti osztályának kiemelt főreferense az M1 csatornán.

Cserényi József elmondta: Magyarországon csak bevizsgált pirotechnikai eszköz hozható forgalomba, külföldön nem mindenhol, ezért ezeket a termékeket olcsóbban lehet beszerezni. Ezért sokan áthozzák a határon és feketén árulják. Az árust 150 ezer forintig terjedő szabálysértési bírsággal sújthatják és elkobozzák a termékeket.

Hangsúlyozta: aki ilyet vásárolt, "orosz rulettet" játszik; nem tudja, mit vett, nem magyar nyelvű még a használati utasítás sem, tehát ha nem ismeri nagyon jól a terméket, használni sem tudja.

Jelezte: gyakori az is, hogy otthon próbálják a pirotechnikai eszközök hatásfokát javítani, ez nagyon veszélyes, ráadásul jogilag az átalakítás gyártásnak minősül, ami engedélyköteles.

Cserényi József felidézte: pirotechnikai eszközt árusítani december 28-tól december 31-ig, felhasználni december 31-én 18 órától január 1-jén reggel 6 óráig lehet. Tárolni sem tűzveszélyes anyagokkal együtt, sem pedig nedves helyen nem szabad, mert ha átnedvesedik és kiszárad, nagyon labilissá válik, és már attól elindulhat, ha leejtik - tette hozzá. Kiemelte azt is: a pirotechnikai termékeket oldalról kell elindítani, nem szabad föléjük hajolni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során