Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Augusztus 30. 07:00, hétfő | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Az interneten szedte áldozatait a csaló

Az interneten szedte áldozatait a csaló

A fővárosi rendőrök befejezték a nyomozást azzal a férfivel szemben, aki a gyanú szerint közel 70 embertől összesen több mint egymillió forintot csalt ki.

Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. Kerületi Rendőrkapitánysága csalás vétség miatt folytatott eljárást ismeretlen tettes ellen, aki egy év alatt összesen 67 embert ejtett tévedésbe és károsított meg az egyik közösségi oldalon közzétett hirdetéseivel – közölte a rendőrség.

A nyomozás adatai szerint a csaló 2019 novemberében az egyik közösségi portálon egy melegítőruhát kínált eladásra, amelyért egy nő 12 ezer forintot utalt át a hirdető által megadott bankszámlára. Az eladó elérhetetlenné vált, és a terméket sem juttatta el a póruljárt vásárló részére. A nyomozás kiszélesítésével növekedni kezdett a csaló bűnlajstroma, egyre több megkárosított került látókörbe, akiket már mobiltelefonok, szórakoztató elektronikai eszközök vagy ruhák eladásának ígéretével károsítottak meg. A csaló egy év alatt - több álprofil és álnév felhasználásával - összesen 67 embert szedett rá.

Az eljárás során a rendőrök azonosítottak egy 29 éves lajosmizsei férfit, akit gyanúsítottként hallgattak ki hatvanhét rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás vétség miatt. A fiatal férfi a sértetteknek összesen 1 millió 300 ezer forint kárt okozott; a terhére rótt bűncselekmények elkövetését elismerte. A BRFK IV. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészség részére.

Címkék: csalás, csaló, internet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.