Városlista
2024. július 14, vasárnap - Őrs

Hírek

2011. November 16. 14:04, szerda | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

Az iskolából lopták el a számítógépeket

Az iskolából lopták el a számítógépeket

Több mint kétmillió forint értékben loptak el számítógépeket és egyéb eszközöket a vajai iskolából.

A betöréssel gyanúsított 15 és 16 éves fiút, valamint 25 éves megbízójukat a rendőrök elfogták – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője szerdán az MTI-vel.

A két fiú a múlt hétvégén egy ablakot benyomva és az ajtót felfeszítve jutott be a vajai általános iskolába, s onnan számítógépeket, monitorokat, nyomtatót és egyéb eszközöket tulajdonítottak el – mondta Fedor Rita.

A főhadnagy hozzátette: a lopási kár meghaladta a kétmillió, míg a rongálási kár a 60 ezer forintot.

A rendőrök a nyomozás során felmerült információk alapján hallgatták ki a helyi fiúkat, akik beismerték a bűncselekmény elkövetését. Kiderült, hogy a fiúk egy 25 éves, szintén helyi férfi megbízásából és közreműködésével követték el a betörést. A rendőrök az ellopott számítógépek és tartozékok jelentős részét, amelyeket a gyanúsítottak még nem tudtak értékesíteni, a házkutatások során megtalálták és lefoglalták.

A 25 éves férfit őrizetbe vették, míg a két fiatalkorú gyanúsított szabadlábon védekezhet a büntetőeljárás során – mondta a szóvivő.

Címkék: fiatalkorúak, lopás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 13. 08:36, szombat | Kék hírek

A Balatonba fulladt egy fiatal férfi

Holttestet találtak a vízimentők a Balatonban, Révfülöpön pénteken.

2024. Július 11. 08:02, csütörtök | Kék hírek

Elítéltek egy orvost és asszisztensét, akik a kórházi munkájukat összemosták a magánrendeléssel

Felfüggesztett börtönt és pénzbüntetést szabott ki jogerősen a Pécsi Ítélőtábla arra a szülészorvosra, aki magánpraxisában kezelt betegeit a kórházban is pénzért látta el asszisztensével 2021-ben.

2024. Július 11. 08:01, csütörtök | Kék hírek

Szabadságvesztésre ítéltek egy férfit, aki disznóölés után a feleségébe döfte a csontozókést

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt három év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte a Miskolci Törvényszék azt a férfit, aki tavaly november végén, disznóölés után megszúrta feleségét a csontozókéssel