Városlista
2022. május 29, vasárnap - Magdolna

Hírek

2021. December 30. 14:03, csütörtök | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Az üdülőhajókon terjedő fertőzéseket vizsgálják az amerikai egészségügyi hatóságok

Az üdülőhajókon terjedő fertőzéseket vizsgálják az amerikai egészségügyi hatóságok

Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) a floridai egészségügyi hatóságokkal együtt az üdülőhajókon viharos gyorsasággal terjedő koronavírus-fertőzéseket vizsgálja - jelentette be szerdán a CDC.

A CDC 86 üdülőhajót vizsgál, miután a fedélzetükön az új típusú koronavírus okozta Covid-19 megbetegedések történtek. Az eddigi vizsgálatokból az derült ki, hogy a koronavírus új változata, az omikron variáns fertőzött mindenütt. A CDC fertőző gócpontokként tartja számon e hajókat. "Sok ember mozog rajtuk, és nagy valószínűséggel közeli kontaktusba is kerülnek egymással" - fogalmazott honlapján a járványügyi központ.

A vizsgált és karanténba helyezett hajók között vannak a legnagyobb és legnevesebb üdülőhajó-társaságok, köztük a Royal Caribbean, a Carnival vagy a Norwegian hajói.

Az üdülőhajók elvileg a CDC által is előírt járványügyi előírásokat betartva indultak útnak.

A Miami Herald című lap arról számolt be, hogy a Royal Caribbean egyik, Miamiból indult hajóját Arubában nem engedték kikötni, így az visszafordult a floridai Miamiba. A hajó teljes legénysége oltott volt, de valamennyiüknél kimutatták a vírus omikron variánsát.

Ezek az üdülőhajók többemeletesek és általában két-háromezer utassal a fedélzetükön tesznek körutazásokat. Ezek az utazások az idén júniusban indultak újra, miután a járvány miatt egy esztendeig szüneteltek.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 29. 11:01, vasárnap | Külföld

A fertőzöttek száma 528,7 millió, a halálos áldozatoké 6,287 millió a világon

A világon 528 716 965 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 6 287 232 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem vasárnap reggeli adatai alapján.

2022. Május 28. 16:06, szombat | Külföld

Az idén először egymillió alatt a koronavírus-fertőzöttek száma Angliában

Az idén először egymillió alá csökkent a koronavírus-fertőzöttek száma Angliában a brit statisztikai hivatal (ONS) pénteken ismertetett legfrissebb becslése szerint.

2022. Május 28. 09:02, szombat | Külföld

Először térképezték fel a pompeji vulkánkitörés egy áldozatának teljes génkészletét

Először térképezték fel a Vezúv Kr.u. 79-es pusztító kitörése miatt meghalt pompeji áldozat teljes örökletes genetikai információját.

2022. Május 27. 17:03, péntek | Külföld

Szívinfarktus miatt meghalt az uvaldei lövöldözésben megölt egyik tanárnő férje

Szívinfarktust kapott és meghalt a Texas állambeli Uvalde városának általános iskolájában történt lövöldözésben megölt egyik tanárnő férje