Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2012. Május 11. 07:03, péntek | Külföld
Forrás: Parameter.sk / mno

Azt írta, hogy elkezdi megölni a Tesco alkalmazottait

Azt írta, hogy elkezdi megölni a Tesco alkalmazottait

Vélhetően nem a kassai McDonald’s előtti robbantás volt az egyetlen bűntett, melyet a fanatikus állatvédő elkövetett – írja a Paraméter.sk szlovákiai magyar hírportál.

A 32 éves Ladislav K. ellen folytatott vizsgálat a végéhez közelít. A kassai merényleten kívül zsarolással, fenyegetéssel és tiltott fegyverviseléssel is vádolják, és a terrorizmus vádja is szóba jöhet – tájékoztatta a Sme napilapot Milan Filičko kerületi ügyészségi szóvivő. A robbanás csak annak köszönhetően nem követelt emberéleteket, hogy hibás volt a robbanószerkezet.

„Nem hagytad abba az állatok gyilkolását. (…)Türelmes vagyok, és megöllek” – többek között így fogalmazott a tíz levél egyikében, amelyeket Martin Král kassai állatorvosnak címzett. Egy másik levélbe borotvapengéket, egy továbbiba pedig petárdát és gyufát csomagolt. A leveleket rendre az Animals Rights Army szervezet aláírásával látta el.

„Nagyon kellemetlen helyzet, pláne hogy az ember nem tudja, ki áll mögötte, és hogy mikor és hol készül támadni” – jegyezte meg az állatorvos.

Tavaly Ladislav K. fenyegető leveleket írt a kassai Állatorvosi Egyetemnek is. Az intézmény ezt követően alkalmazottai épségét féltve befejezte az együttműködését az állatorvossal.

A bombatámadás előtt néhány héttel A rózsa neve című könyvet küldte el egy petárdával és egy gyufával együtt a kassai Tescónak. Egy másik levélben 100 ezer eurót követelt a cégtől, azt írva, hogy ha nem fizetnek, akkor elkezdi megölni az alkalmazottaikat.

A rendőrség három nappal a McDonald’s elleni támadást követően tartóztatta le a férfit. A lakásban, ahol a szüleivel élt, puskaport és gyutacsot, acélgolyókat, időzítőt, valamint további eszközöket és robanóanyagot is találtak. Illegálisan tartott hat gázpisztolyt is. A rendőrség szerint öngyilkosságra készülhetett, amiről egy búcsúlevél és egy végrendelet tanúskodik.

Parameter.sk / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:55, csütörtök | Külföld

Donald Trump megfizettetné a védelmet Tajvannal

Tajvannak fizetnie kellene a védelemért, mert a sziget semmit sem nyújt az Egyesült Államoknak - jelentette ki Donald Trump amerikai elnökjelölt a Bloomberg Businessweek hetilapnak adott interjújában.

2024. Július 18. 07:48, csütörtök | Külföld

Az Európai Parlament továbbra is kiáll Ukrajna határozott támogatása mellett

A héten megalakult új Európai Parlament szerdai strasbourgi plenáris ülése elfogadta első hivatalos állásfoglalását, amelyben a testület képviselőinek többsége továbbra is Ukrajna határozott támogatását szorgalmazza.

2024. Július 17. 07:54, szerda | Külföld

Az EU tűzoltó helikopterekkel és repülőgépekkel segíti az észak-macedóniai és bulgáriai erdőtüzek oltását

Észak-Macedónia és Bulgária kérésére az Európai Unió tagországi felajánlások által tűzoltó repülőgépekkel és helikopterekkel segíti az erdőtüzek elleni küzdelmet - közölte az Európai Bizottság kedden.

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.