Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Január 24. 08:52, péntek | Belföld
Forrás: infovárosok - illusztráció: pixabay

Befogták a nők száját, hogy ne sikítsanak, aztán raboltak

Befogták a nők száját, hogy ne sikítsanak, aztán raboltak

Elfogták azt a három férfit, akik követtek, falhoz szorítottak és kiraboltak két nőt Budapesten.

Három férfi még szerdán este Budapesten a VII. kerületben egy villamosról leszálló kínai nő után ment, és egészen az Almássy térig követte. Amikor a nő belépett az egyik kapualjba két férfi befogta a száját és a szemét, majd a falhoz nyomta, átkutatta a zsebeit és kirabolta. Eközben harmadik társuk a kapu előtt figyelte az utcát. Az elkövetők miután megszerezték a sértett mobiltelefonját, elfutottak a helyszínről – közölte a rendőrség.

Az erzsébetvárosi járőrök a térfigyelő kamerák felvételeit visszanézték, amely alapján az egyenruhások a Thököly úton egy órán belül elfogták az elkövetőket. A 18 éves érdi B. Ferencnél, illetve társainál, a 32 éves fábiánházi és a 29 éves román férfinál már nem volt a sértett telefonja. Azt addigra a Keleti pályaudvarnál eladták egy 58 éves egyiptomi férfinak, akit szintén elfogtak és megtalálták nála a sértett telefonját.
A nyomozók az egyiptomi férfit orgazdaság vétség miatt, B. Ferencet és két társát – őrizetbe vételük mellett – csoportosan elkövetett rablás miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A nyomozók megállapították, hogy B. Ferenc és a 32 éves fábiánházi férfi aznap a II. kerületben is kirabolt egy nőt, akire szintén a villamoson figyeltek fel, majd miután leszállt követték, és egy kapualjban kirabolták. Az elkövetők a bűncselekményt ugyanazzal a módszerrel követték el, a nőt a falhoz szorították és befogták a száját. Tőle mobiltelefont és pénz vettek el.

A nyomozók előterjesztést tettek a három rabló letartóztatására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára