Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Július 31. 08:25, szerda | Külföld
Forrás: MTI

Bíróság elé állítottak a fagyasztott húsba mérget fecskendező kínai férfit

Bíróság elé állítottak a fagyasztott húsba mérget fecskendező kínai férfit

Bíróság elé állították azt a férfit, aki 2008-ban egy kínai üzemben mérget fecskendezett több fagyasztott húsos csomagba, és ezzel megbetegített négy kínai és kilenc japán fogyasztót – jelentette a kínai média szerdán.

A 39 éves férfiről kiderült, hogy elégedetlen volt a fizetésével, nem jött ki néhány kollégájával, és állítólag ezért követte el tettét – közölte a városi ügyészség. A férfi 2007 nyarán már megpróbálkozott a mérgezéssel, de nem járt sikerrel. Hónapokkal később azonban sikerült a hűtőházban hat-kilenc csomagba befecskendeznie növényvédőszert.
Az észak-kínai Hopej tartomány székhelyén, Sicsiacsuangban történteket kínai és japán nyomozók is vizsgálták, de az élelmiszeripari üzemben nem találtak nyomot, valamennyi, a mérgezett szállítmánnyal egy időben gyártott termék minősége rendben volt. Az árut ennek ellenére visszahívták a boltokból, és a termelést ideiglenesen leállították.
A gyanúsítottat két évvel később, 2010 márciusában vették csak őrizetbe. Lü Jüe-ting 16 éven át dolgozott az üzemben és 2009-ben lépett ki a vállalattól.
A tárgyalás három órán át tartott, az ítéletet később hirdetik ki.

Címkék: bíróság, kína

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése