Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Április 30. 17:24, vasárnap | Sport
Forrás: mti - fotó: skysports

Bottas első győzelmét aratta az Orosz Nagydíjon

Bottas első győzelmét aratta az Orosz Nagydíjon

Pályafutása első futamgyőzelmét aratta Valtteri Bottas, a Mercedes finn pilótája a vasárnapi Forma-1-es Orosz Nagydíjon, Szocsiban.

A 27 éves versenyző F1-es karrierje 81. GP-jén állhatott fel a dobogó felső fokára.
Bottas mögött, aki szerepel hétfőn, a budapesti Nagy Futamon, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, a Ferrari német pilótája ért célba másodikként, ezzel az összetettben növelte az előnyét a most negyedik Lewis Hamiltonnal, a Mercedes háromszoros vb-győztes brit versenyzőjével szemben.

A harmadik helyen Bottas honfitársa, a ferraris Kimi Räikkönen végzett Szocsiban.

A rajt előtt két felvezető körre volt szükség, mert az első végén a spanyol Fernando Alonso McLaren-Hondája megállt a boxbejáratnál, így a mezőnyt a versenybíróság nem engedte elstartolni, hanem egy újabb bemelegítő kört rendelt el.

A startot a harmadik rajtkockából induló Bottas csípte el a legjobban, s nagyon hamar megelőzte az első két helyről rajtoló Ferrarikat. Az első kör végén így Bottas, Vettel, Räikkönen volt az első három sorrendje, a negyedik helyen Hamilton száguldott. A rajt utáni első kanyarban a brit Jolyon Palmer (Renault) és a francia Romain Grosjean (Haas) összeakadt és látványos balesetet szenvedett. Mindkét pilóta sérülés nélkül megúszta az esetet, a műszaki mentés idejére azonban a versenybíróságnak a pályára kellett küldenie a biztonsági autót.

A Safety Car a negyedik körben engedte útjára a mezőnyt, az élen haladó négyes tagjai között pedig a versenytáv feléig nem történt változás.

Bottas az élről a 27. körben állt ki kerékcserére, két körrel később Räikkönen, a 30. körben pedig Hamilton következett. Vettel a 34. körben kapott új abroncsokat, s 4.6 másodperccel lemaradva tért vissza Bottas mögé a második helyre.

Tíz körrel a leintés előtt már csak 1.5 másodperc volt a különbség Bottas és Vettel között, s bár utóbbi nagyon igyekezett, a leintésig nem tudott igazán közel, előzési pozícióba kerülni az élen haladó riválisához.

A vb két hét múlva, Spanyolországban folytatódik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.