Városlista
2019. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2014. Július 23. 09:35, szerda | Bulvár
Forrás: Red Lemon Media

D. Tóth Kriszta: több ezer gyermeken segíthet a Kacsafutam

D. Tóth Kriszta: több ezer gyermeken segíthet a Kacsafutam

A világon naponta 18 000 gyerek hal meg megelőzhető okok miatt. Meghalnak, mert nem kapnak elég élelmet, vagy mert nem jutnak tiszta ivóvízhez. Az UNICEF és D. Tóth Kriszta hisznek abban, hogy ez a szám lehetne nulla.

Az első hazai Kacsafutam nem véletlenül döntött úgy, hogy az UNICEF hazai bizottságát támogatja: egy kacsa után befolyt összegből a UNICEF akár egy adag életmentő oltóanyagot, vagy egy súlyosan nélkülöző kisgyerek egy napi tiszta ivóvizét tudja biztosítani.
A tervek szerint több ezer gumikacsát bocsájtanak a szervezők egyszerre a Duna vizére augusztus 31-én, az első hazai Kacsafutamon. Az esemény azonban nem csak a szórakozásról szól majd, a Kacsafutam az egész világon arra hivatott, hogy segítsen az embereknek: a hazai programsorozat az UNICEF-et támogatja.

D. Tóth Kriszta az UNICEF hazai bizottságának nagykövete elmondta, az UNICEF 1946-os megalakulása óta több gyermekéletet mentett meg, mint bármely más humanitárius szervezet a világon.

D. Tóth Kriszta: több ezer gyermeken segíthet a Kacsafutam

Az UNICEF gyerekek, családok túléléséért dolgozik minden válságövezetben, katasztrófa-, háború-, polgárháború sújtotta területeken, de fáradhatatlanul küzd a gyerekjogokért a fejlett világban is, például Magyarországon. Legutóbb épp a szerbiai árvíz károsultjai számára szállított életmentő felszereléseket vagy éppen tiszta ivóvizet” – mondta el D. Tóth Kriszta.

Óriási öröm, hogy a Kacsafutam szervezői támogatják az UNICEF-et a bevételből. Egy-egy kacsa után befolyt összegből az UNICEF képes egy adag életmentő oltóanyagot, vagy éppen egy súlyosan nélkülöző kisgyerek egy napi tiszta ivóvizét biztosítani. Így minden megvásárolt kacsával megmenthetjük egy igazán szerencsétlen sorsú kisgyermek életét” – tette hozzá az UNICEF hazai bizottságának nagykövete.

D. Tóth Kriszta: több ezer gyermeken segíthet a Kacsafutam

A Kacsafutam nem csupán jótékonysági és családi esemény, de izgalmas, komoly verseny is, hiszen az első száz, aki célba ér, értékes ajándékokat vihet haza - autót, utazást, szórakoztató elektronikai eszközöket és különféle ajándékutalványokat is nyerhetnek a résztvevők. Gyerekek és felnőttek, idősek és huszonévesek egyaránt bátran megmérettethetik magukat, a versenyen mindenki egyenlő esélyekkel indul. A Dunán a Margit hídtól rajtol a verseny és a Batthyány téren érnek célba az indulók.

Kacsafutam: augusztus 31-én a Dunán!

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 13. 14:28, szombat | Bulvár

Az eladósodott Boris Becker elárverezte trófeáit

Az eladósodott Boris Becker egykori német teniszcsillag trófeái több mint 680 ezer fontért (246 millió forintért) keltek el egy csütörtök este zárult online aukción.

2019. Július 13. 07:12, szombat | Bulvár

Megvan, hogy ki rendezheti a harmadik Sherlock Holmes-filmet

A Rocketman című Elton John-életrajzot jegyző Dexter Fletcherrel folynak tárgyalások a Sherlock Holmes-filmsorozat 3. részének rendezéséről - írja a The Hollywood Reporter.

2019. Július 12. 15:06, péntek | Bulvár

Profi pókerjátékosokat győzött le a Facebook mesterséges intelligenciája

Világbajnok pókerjátékosokat győzött le egy új számítógépes program, amelyet a Facebook mesterséges intelligenciával foglalkozó részlegén fejlesztettek ki.

2019. Július 12. 14:09, péntek | Bulvár

Szabó Erika: Adrenalinfüggő vagyok

Földön, vízen és levegőben is keresi az izgalmakat Szabó Erika. A színésznő-műsorvezető nem tagadja, igazi adrenalinfüggő, és arra vágyik, hogy a sport teljesen elterelje a figyelmét a mindennapokról.