Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Június 03. 15:29, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Devizahitelek - A bankszövetség a jogegységi döntésig nem nyilatkozik

Devizahitelek - A bankszövetség a jogegységi döntésig nem nyilatkozik

A Magyar Bankszövetség a jogegységi döntés megszületése előtt nem kíván nyilatkozni - mondta Sütő Ágnes, a szervezet kommunikációs vezetője az MTI-nek a Kúria keddi döntését követően.

A Kúria kedden kimondta, hogy a Kásler-ügyben érvénytelenek az árfolyamrésre vonatkozó szerződéses rendelkezések, ahelyett a Magyar Nemzeti Bank (MNB) mindenkori hivatalos árfolyamát kell alkalmazni.
Wellmann György, a Kúria Polgári Kollégiumának vezetője a tárgyalás után bejelentette: a Kúria június 16-án jogegységi döntést hozhat több, devizahitellel kapcsolatos kérdésben, ez azokat a pontokat érinti majd, amelyek a 2013 decemberében közzétett, előző jogegységi határozatból kimaradtak.
A polgári kollégium december 16-i jogegységi határozata szerint nem ütközik jogszabályba, nem uzsorás és nem színlelt szerződés a devizaalapú kölcsönszerződés.
Most négy olyan kérdést mérlegel majd a kollégium Wellmann György tájékoztatása szerint, amelyek a szerződési feltételek tisztességtelenségével kapcsolatosak. Így megvizsgálják, hogy a devizaalapú fogyasztói kölcsönszerződés típus tisztességtelen-e a tekintetben, hogy az árfolyamkockázatot a fogyasztó viseli; a pénzintézet árfolyamkockázattal kapcsolatos, esetlegesen tévesen adott tájékoztatása miatt tisztességtelen-e a szerződés; az egyoldalú szerződésmódosítás milyen körülmények között felel meg az átláthatóság követelményének; illetve az árfolyamrés alkalmazása tisztességtelen-e?

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.