Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Augusztus 01. 07:17, csütörtök | Bulvár
Forrás: mti

Digitálisan megfiatalították Scorsese gengszterfilmjében Robert De Nirót és Al Pacinót

Digitálisan megfiatalították Scorsese gengszterfilmjében Robert De Nirót és Al Pacinót

Digitálisan megfiatalították Martin Scorsese The Irishman című filmjének szereplőit, köztük Robert De Nirót és Al Pacinót, a film szerdán közzétett trailere ízelítőt ad a szeptemberben bemutatandó alkotásból.

A Netflix gyártásában 125 millió dolláros költségvetéssel készült, eredeti történeten alapuló filmet Frank Sheeran (Robert de Niro) szakszervezeti tisztviselő és állítólagos bérgyilkos valamint Jimmy Hoffa, a fuvarosok szakszervezetének rejtélyesen eltűnt vezetője (Al Pacino) kapcsolatáról nagy várakozás övezi.

A film forgatókönyvét Steve Zaillian írta Charles Brandt 2003-ban megjelent Hallom, szobafestő vagy című bestsellere alapján, amely Sheeran életét és kapcsolatát a Bufalino maffiával tárja fel.

A több évtizeden át játszódó történetben mindkét Oscar-díjas színész a filmvásznon különböző életkorokban jelenik meg, amit nem csupán sminkeléssel, hanem a VFX digitális technológiával tettek tökéletessé. A digitális megfiatalítás technikáját a George Lucas alapította cég, az Industrial Light & Magic fejlesztette ki - adta hírül a Hollywood Reporter.

Az eredmény különösen Robert de Niro esetében látványos, akit több mint 30 évvel fiatalítottak meg.

A film további szereplői között van Joe Pesci, Anna Paquin, Bobby Cannavale, Ray Romano, Sebastian Maniscalco és Harvey Keitel, akiken szintén alkalmazták ezt a digitális technológiát.

A film operatőre Rodrigo Prieto, aki együtt dolgozott Scorsesével a Wall Street farkasa és a Némaság című filmeken. Prietót utóbbi munkájáért Oscar-díjra jelölték, csakúgy mint a Brokeback Mountain - Túl a barátságon című film operatőri munkájáért. A film vágója Thelma Schoonmaker, háromszoros Oscar-díjas vágó, aki régóta dolgozik együtt Scorsesével.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára