Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Május 24. 10:55, kedd | Bulvár
Forrás: közlemény

Ébresztő! Fel vigyázz! - III. HMFEST Hadikultúra és Military Fesztivál

Ébresztő! Fel vigyázz!  - III. HMFEST Hadikultúra és Military Fesztivál

Katonaromantika és élő történelem 3 napon át
III. HMFEST Hadikultúra és Military Fesztivál
Az ország közepén 2016. június 3-5.

A szervezők a vendégek kényelmét szem előtt tartva egy igazán komfortos, kellemes közel 20 hektáros helyszínt választottak az idei rendezvénynek az ország közepén a Kunszállási Somogyi Lovas Szabadidőközpontban. A 3 napos rendezvény látogatói részére az idei HMFEST számos újítással készül. A kilátogatók nem csak a különböző történelmi korok ide-oda masírozó katonáit fogják majd látni, hanem egy lelátóról is nézhető előre megkomponált II. világháborús interaktív csatajelenet részesei is lehetnek. Az újra gondolt járműmentes övezetben elhelyezett vendéglátás pedig remélhetőleg a páratlan hadi élményeken, és hadijármű csodákon felül, kellemes gasztronómia kikapcsolódásban is részesíti majd a vendégeket.

Több mint száz 20. századi felújított katonai jármű érkezik majd meg az ország különböző részéből. Tankok, tüzérségi járművek, páncélozott és kétéltű járművek, autók, terepjárók, kerékpárok és motorkerékpárok, eü. sürgősségi, híradós és haszongépjárművek.

A kereskedelmi standok, sátrak telis-tele lesznek majd mindenféle militária kincsekkel, beleértve katonai régiségeket, járműalkatrészeket, könyveket, emléktárgyakat, viseleteket és egyenruhákat a vállaptól az ételes csanakig!

Külön esti fénnyel is kivilágított területet kapnak az élő történelmet bemutató egyesületi és egyéni csoportok, diorámák, hagyományőrzők akik 1000 év hadi történetéből nyújtanak ízelítőt. Bemutatják milyen volt az élet távol a laktanyákban, front vonalakon és a csatatereken. Helyet kapnak ezen a területen továbbá a hátországok civil járművei és egyéb békebeli tevékenységek is, még közelebb hozva a közönséghez az akkori történelmet.

Az RC modellezők az ország különböző tájairól érkeznek és ismét felvonultatják felső kategóriás modelljeiket, no és persze a már tőlük megszokott profizmussal látványos bemutatókon keresztül osztják meg velünk tudásukat és tapasztalataikat, szórakoztatva ezzel a fesztivál apraját nagyját.

Akik pedig kedvelik a valódi repülőgépeket , azoknak is szolgál majd meglepetéssel a HMFEST, hiszen nem marad majd el 1-1 gépmadár feltűnése sem a Parádé égboltján.

A külön erre az eseményre felépülő airsoft bázis élethű fegyverekkel, szituációs lőgyakorlatokkal, airsoft lőtérrel várja majd a kilátogatókat.

Újdonság a vendéglátásban: Állandó fedett 300 m2 gasztrosátor és étterem panorámás kilátással a parádéra, de nem utolsó sorban több kisebb bár bőséges választékban hideg frissítőkkel, teával / kávéval a nap folyamán, felüdülést nyújtva azok számára, akik egy kis szünetet szeretnének tartani a nagy izgalmak közepette!

A pénteki és szombati nap ismét lehetőséget biztosít arra, hogy egy valódi felejthetetlen történelem órát töltsönek el nálunk diákok, osztályok. A különböző hadi korokat bemutató diorámák interaktív, páratlan lehetőséget biztosítanak arra, hogy örök élményekkel gazdagabban, játszva tanuljanak a diákok történelmet.

Természetesen az idén sem lesz hiány a katona élet érdekes előadásaiból, bemutatóiból

( pl. a 100 éves harckocsigyártás fejlődéséről 1916-2016, vagy a magyar-német-orosz hadisír gondozásról )

Akik pedig úgy döntenek, hogy az estét is velünk töltik, azokat élő club zene várja a vendéglátók gasztro-sátrában, a tábortűz mellett pedig a rég elfeledett közös katonanótázásé lesz a főszerep szájharmónika, tangóharmonika és gitár kísérettel.
A látogatók és a kiállítók online naprakész információkhoz juthatnak majd az élő „hmfest_livestream” segítségével. Keressék a fesztivál idején web oldalunkon.
Az utazás nem is lehetne egyszerűbb az ország közepén megrendezésre kerülő III. HMFESTRE , hiszen a kunszállási új helyszín a Budapest-Szeged vasúti fővonalon helyezkedik el, és a MÁV Start Zrt. jóvoltából kedvezmény is igénybe vehető majd.
A vasútállomásról pedig szombaton délelőtt és este vissza ingyenes transzferrel állunk rendelkezésre az érvényes karszalaggal rendelkezőknek. Bővebb információk a www.hmfest.hu oldalon olvasható.

A szomszédos városokból 10-15 perces kényelmes autóúttal érhető el a rendezvény helyszíne, ahol a korábbi évektől eltérően tágas, ingyenes parkolási lehetőség biztosított a gépkocsival érkezők számára.
------------------
A tengeren túlon és Nyugat-Európában évtizedek óta rendeznek fesztiválunkhoz hasonló nagysikerű rendezvényeket, ahol mára már kialakult egy sajátos „military hipster" életérzés is. ( pl. a dél-angliai War and Peace Show ) A sikeres példákat követve, a témát kedvelő népes tábor segítségével immár harmad ízben kerül megrendezésre a térség legnagyobb szabadidős military, sport témájú országos rendezvénye, tematikus fesztiválja.

A csatajelenetek, diorámák, military szabadidősport bemutatók, és a gyermeknap vidám játékai 3 napon keresztül kápráztatják majd el a III. Hadikultúra és Military Fesztiválra kilátogatókat, fűszerezve azt színvonalas military show és interaktív katona programokkal.

Mindezeknek megfelelően a parádé keretjátéka sem más, mint egy vidám, csibész hétvégi „laktanyai lét” melyhez a hivatalos szlogen is stílszerű: Sorozd be magad 3 napra Te is „katonának”!

A web oldalunkra látogatva betekintést nyerhetnek e nem mindennapi tematikus fesztivál hangulatába. www.hmfest.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban