Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2013. November 01. 22:47, péntek | Belföld
Forrás: InfoVáros

Egy igazi Neckermann Klub Oázis a Zalakarosi Fürdő új beltéri vízipók-csodapók beruházása

Egy igazi Neckermann Klub Oázis a Zalakarosi Fürdő új beltéri vízipók-csodapók beruházása

Magyarország kilenc turisztikai régiója közül az egyik legjelentősebb a Balaton Régió, amely természeti, táji értékekben, kulturális örökségben gazdag terület. A régió turizmusának meghatározó vonzereje a víz, amely egyaránt jelenti a Balatont és a bőséges gyógyvízkészletet. Zalakaros a Balaton Régió jelentős egészségturisztikai vonzerővel rendelkező települése, a régió negyedik leglátogatottabb városa. A Balaton turisztikai régióban legnagyobb vonzerővel rendelkező attrakciók a következőek: a Balaton, mint édesvízi tó, Hévíz, mint a világviszonylatban is egyedülálló gyógyhely, valamint Zalakaros, mint a régió kiemelt családbarát fürdőkomplexuma, ahol folyamatosak a fejlesztések.

A Balaton Régió leglátogatottabb városa Hévíz, majd Siófok, Balatonfüred és Zalakaros következik. Hévíz egyediségét a gyógy-tó jelenti. A régióban a Balaton, mint édesvízi tó központi jelentőséget tölt be. A tó déli partszakaszának központja Siófok, az északi partszakasznak pedig Balatonfüred. Zalakaroson van a Balaton Régió legnagyobb épített családi fürdője, mely a régióba érkezőknek optimális kirándulási útirány. A fürdőváros adta szezonhosszabbítási, valamint a vakáció időszakában „rossz idő esetére vonatkozó” alternatíva a régiós összefogást és együttműködést erősítő kapocs.

A „Családi wellness szolgáltatások fejlesztése a Gránit Gyógy-és Termál fürdőben” pályázat kereteiben megvalósult beruházás értéke közel 600 millió forint, ebből 220 millió Ft állami támogatást hívhatott le a fürdő. A fedett gyermekvilág bekerülési értéke ebből több mint 300 millió Ft volt.

A fürdő célja, hogy a kültéri és beltéri Vízipók Csodapók Gyermekvilág szárazföldi és vízi attrakciós elemeit megtöltse tartalommal, ehhez hátteret a Béres Alexandra vezette Neckermann Klub Oázis program biztosít. Magyarországon a program ez idáig fürdőben még nem valósult meg. Zalakaros lesz az első helyszín, amely a fürdő családbarát jellegét és annak professzionális gyermekanimációs programjait biztosítja. A külföldi desztinációk Neckermann Klub Oázis szállodáiban már évek óta sikeresen működő programot a zalakarosi strandon 2013. év nyarától vezették be a kültéri Vízipók-Csodapók Gyermekvilágban, amely a beltéri gyermekbirodalom tartalommal való megtöltéséről is gondoskodik. Képzett animátorok családi és gyermek programokkal várják a vendégeket. Az animáció célja, hogy a családok még több élményhez jussanak a fürdőben eltöltött idő alatt. Az animáció különlegességét az adja, hogy a foglalkozások során a szórakoztatás mellett az egészségre fókuszálnak. Olyan játékos foglalkozásokon, vetélkedőkön, sport programokon vehetnek részt a gyermekek, melyek az egészséges életmód köré szerveződnek. A város hosszú távú sikerét az egészségturisztikai iparág biztosíthatja, melyhez minél több korcsoportot szeretnének hozzákapcsolni. A gyógyászat által az idősebbeket, wellnesshez kapcsolódóan a szülőket, 2013-tól pedig a Neckermann Klub Oázis program segítségével a kicsiket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.