Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Május 18. 10:01, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Egyéves gyerekük mellett rejtegette a drogot a házaspár - Videó

Egyéves gyerekük mellett rejtegette a drogot a házaspár - Videó

Az apát és az anyát lakásukban fogták el a miskolci nyomozók, míg a drogbizniszben alattuk álló díler kezén az utcán kattant a bilincs.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály (KR NNI NBEFO) Miskolci Osztálya kezdett el nyomozni azzal a 37 éves budapesti férfivel szemben, akiről olyan hírek terjedtek, hogy Szerbiából származó drogot raktároz. Az információ valósnak bizonyult, ugyanis amikor az NNI miskolci egysége május 16-án fővárosi lakásában elfogta, közel 50 kilogramm kábítószert találtak nála. A toxikológus szakértő szerint a lefoglalt anyagok közül 39 kiló olyan marihuánát tartalmazott, mely egy prekurzor vegyülettel volt átitatva, így új pszichoaktív anyagnak minősül. Ezen felül 9 kiló hasist azonosított a szakértő, de találtak még a nyomozók amfetamint, valamint kábítószer fóliázására és csomagolására alkalmas gépet is – közölte a rendőrség.

A nyomozás arra is rávilágított, hogy P. Igor abban a lakásban porciózta és árusította a drogot, amiben 23 éves feleségével, valamint 1 éves és 16 éves lányaival együtt élt. Volt, hogy a kábítószert nagy tételben adta tovább a kereskedői hálózatban alatta álló tagoknak. Még saját családjára sem volt tekintettel, a különböző bizniszeket az ő jelenlétükben végezte. Felesége olyan szinten tudott drogügyleteiről, hogy az ő varróhelyiségében, közvetlen egy autóba tehető gyerekülés mellett tárolták a marihuánatömböket.


A pár elfogásának napján ütöttek rajta a nyomozók az egyik díleren is. K. Krisztiánt Budapesten, a Hungária körút és a Szörényi utca kereszteződésében állították meg, mikor szegedi albérletébe tartott hazafele. A 30 éves férfi autójába nem sokkal korábban került bele az a papírdoboz, ami szemeteszsákokba csomagolt drogtömböket rejtett, összesen 5 kilogrammot. Épp olyanokat, amiket a rendőrök P. Igor lakásán találtak. A marihuánával teli pakkok – azt gondolván, hogy a kábítószerkereső kutyák így nem fognak szagot fogni – pirospaprikával voltak beporozva. A csel azonban nem jött be, még kutya sem kellett ahhoz, hogy a nagyértékű zsákmányt a nyomozók lefüleljék.

Az autóban, valamint a lakásban talált és lefoglalt kábítószerrel a KR NNI miskolci nyomozói összesen 50 ezer adag drog piacra kerülését akadályozták meg. Ennek feketepiaci értéke közel 150 millió forint.



A rendőrök ezen felül lefoglaltak két nagyértékű kocsit is.

A miskolci rendőrök mind a három embert jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg, és vizsgálják, hogy terhükre róhatók-e más bűncselekmények is. A nő szabadlábon védekezik, míg a két férfit a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezik letartóztatásukat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.