Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. November 20. 14:54, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Egyre több a gyógyszerfüggő csecsemő

Egyre több a gyógyszerfüggő csecsemő

Egy amerikai felmérés szerint egyre több olyan gyermek születik az Egyesült Államokban, akik már világra jövetelkor gyógyszerfüggőségben szenvednek.

Ennek oka, hogy egyre több nő válik függővé vényköteles gyógyszerektől. Magyarországon nincs statisztika a gyógyszerfüggő kisbabákról.

Bár országos szinten pontos számokat nem lehet tudni, a tudósok úgy vélik, az Egyesült Államokban néhány év alatt két-háromszorosára nőtt a gyógyszerfüggőséggel születő gyermekek aránya. A kutatás szerint a helyzet Florida államban a legsúlyosabb, mivel ott található az illegális-gyógyszerkereskedelem központja. A USA Today beszámolója szerint míg Florida államban 2006-ban 354 gyógyszerfüggő gyermek született, addig 2010-ben már 1374.

Magyarországon nincs statisztika a gyógyszerfüggő kisbabákról - mondta Zacher Gábor toxikológus, aki szerint egyre kevesebb a kábítószert használó kismamák száma. Az altató- és nyugtatószereket szedő terhes nők számáról is csak becsült adatok vannak. Összesen 30-40 ezer lehet a függők száma, akik közül természetesen nem mindenki nő és gyermekvállaló - tájékoztatott az Inforádió.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.