Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Január 20. 06:07, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Elindult a Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt

Elindult a Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt

Elindult a Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt, amelynek célja az online zaklatás és a gyermekek közti erőszak visszaszorítása - hangzott el az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában.

Kecskés István, a DUE Médiahálózat elnöke elmondta: az április 28-ig a www.nagydiaktesztek.hu oldalon kitölthető teszttel a 14-22 éves korosztályt célozzák meg két korcsoportban - 14-18, illetve 18-22 éves kor között - húsz-húsz kérdéssel. Hozzátette: a döntőket május 21-én az Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon tartják, a legjobbak görögországi utat és okostelefonokat nyerhetnek.

Kecskés István szerint azért fontos foglalkozni az online zaklatásokkal, mert a fiatalok az interneten élik életük jelentős részét.

Garamvölgyi László, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatója az internetes bűnözés egyik "legdivatosabb" területének nevezte az online zaklatást. Hangsúlyozta: a teszt elsődleges célja a prevenció, de információkat is szerezhetnek a kitöltők.

Hozzátette: az online zaklatások napvilágra kerülésében fontos a szülő-gyerek közti bizalmi viszony, a sértő, bántó vagy fenyegető anyagok dokumentálása és az, hogy tegyék meg a feljelentést. A rendőrségnek van ilyen ügyekkel foglalkozó speciális egysége, akik jó arányban derítik fel ezeket az eseteket - mondta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.