Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Október 24. 17:07, szombat | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Elítélte a bíróság a rendőröket gáz-riasztófegyverrel fenyegető férfit

Elítélte a bíróság a rendőröket gáz-riasztófegyverrel fenyegető férfit

A bíróság 4 év 6 hónap börtönre ítélte nem jogerősen hivatalos személy elleni erőszak miatt azt a férfit, aki gáz-riasztófegyvert fogott a vele szemben intézkedő rendőrökre Debrecenben.

A Debreceni Törvényszék csütörtökön azt közölte, a rendőrök április 24-én egy debreceni házhoz mentek, mert bejelentést kaptak - a vádlott apjától -, hogy egy ittas férfi agresszívan viselkedik.

Az egyenruhások többször felszólították a férfit, hogy jöjjön ki a házból, mire a vádlott magához vett egy csőre töltött gáz-riasztófegyvert, amit az udvaron a tőle körülbelül öt méterre álló rendőrökre fogott, közben pedig hangosan ordított.

A fegyverrel fenyegetőző férfi elől a rendőrök egy az udvaron lévő fedezék irányába kezdtek hátrálni, közben elővették a szolgálati maroklőfegyvereiket, és felszólították, hogy tegye le a fegyverét.

Ekkor a férfi apja a fia mögé lépett, és kiütötte a kezéből a fegyvert, ami a földre esett.

A rendőrök a támadóval szemben testi kényszert alkalmaztak, azonban a férfi ellenállt, és megpróbálta visszaszerezni a fegyvert. Ezt a járőrök megakadályozták, majd a vádlottat megbilincselték - olvasható a bírósági közleményben.

Azt írták, hogy a férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését, melyet a bíróság elfogadott, a tárgyaláshoz való jogáról a vádlott lemondott.

Az ítélet szóbeli indokolása során a bíró súlyosító körülményként értékelte, hogy a vádlott a bűncselekményt önhibájából eredő ittas állapotban követte el, valamint a garázda jellegű elkövetési módot.

Ugyanakkor enyhítő körülményként vette fegyelembe, hogy a férfi büntetlen előéletű, az eljárás során beismerő nyilatkozatot tett, továbbá azt, hogy a bűncselekményt nem éles lőfegyverrel, hanem annak utánzatának minősülő fegyverrel követte el.

Az ítélet nem jogerős, azt az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést.

A bíróság a vádlott letartóztatást a másodfokú eljárás jogerős befejezéséig fenntartotta, azonban ez a döntés sem emelkedett jogerőre, mivel a vádlott és védője fellebbezett.

Címkék: ítélet, bíróság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.