Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Június 04. 06:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítélték a barátját agyonverő gerendási férfit

Elítélték a barátját agyonverő gerendási férfit

Jogerősen négy év börtönbüntetéssel sújtott csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla egy 55 éves gerendási férfit, aki olyan súlyosan bántalmazta 2018-ban barátját, hogy néhány óra múlva meghalt

- tájékoztatta a táblabíróság az MTI-t. A vádlottat halált okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság.

Mentőt hívtak 2018. július 17-én hajnalban a Békés megyei Gerendásra egy út mellett fekvő, eszméletlen, de még lélegző férfihez, akiről azt feltételezték, elütötte egy jármű. A rendőrség cserbenhagyásos gázolás miatt indított büntetőeljárást, és július 23-án 250 ezer forintos nyomravezető díjat is kitűzött annak érdekében, hogy kézre kerítsék a vétkes sofőrt. Alig egy héttel később azonban kiderült, hogy a férfi erőszakos bűncselekmény áldozata lett.

A vádlott és a sértett barátok voltak, szinte minden nap együtt italoztak. Július 16-án a vádlott házánál ittak, majd összevesztek, mert a sértettet a házigazda hazaküldte. Végül s sértett elindult, de annyira részeg volt, hogy harminc méterre a háztól elesett, és nem tudott fölkelni. A környékbeliek észrevették, az út melletti füves területre fektették a magatehetetlen férfit, és szóltak a barátjának.

A vádlott kiment hozzá, majd amikor kettesben maradtak, acélbetétes munkavédelmi bakancsával legalább háromszor megrúgta fekvő barátját, és újra hazaküldte. A férfi nem tudott mozdulni, ezért a vádlott újra bántalmazni kezdte, ütötte, rugdosta, és hanyatt is lökte a sértettet, aki beverte a fejét az aszfaltba.

A vádlott ekkor megijedt, megpróbálta barátját - szakszerűtlenül -újraéleszteni, és kétoldali sorozat-bordatörést is okozott neki. Ezután visszament vízért a házba, lemosta a sértettet, hogy eltüntesse a bántalmazás nyomait, a bakancsát pedig papucsra cserélte. Az eszméletlen férfihez ezután hívott mentőt az egyik környékbeli.

A sértett a kórházban néhány óra múlva, a bántalmazás során elszenvedett sérülések miatt életét vesztette.

A táblabíróság jogerős döntésével enyhítette a vádlottra az első fokon eljáró Gyulai Törvényszék által kiszabott ötéves börtönbüntetést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára