Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Február 27. 17:04, kedd | Belföld
Forrás: mti

Elítélték a gyermekeit molesztáló házaspárt Pécsen

Elítélték a gyermekeit molesztáló házaspárt Pécsen

Jogerősen tizenhárom és tíz év fegyházbüntetésre ítélt kedden a Pécsi Ítélőtábla egy baranyai házaspárt, akik bántalmazták, molesztálták és elhanyagolták kiskorú gyermekeiket.

A táblabíróság az MTI-vel közölte, hogy a másodfokú bíróság a 40 éves büntetett előéletű, Baranya megyei férfit és 34 éves feleségét kiskorú veszélyeztetésében és szemérem elleni erőszakban találta bűnösnek.

A jogerősen megállapított tényállás szerint a pár házasságából több gyermek született, akiket nem gondoztak és neveltek megfelelően. Rendszeresen elhanyagolt, piszkos ruhában küldték őket iskolába, óvodába. Etetésükről sem gondoskodtak, a gyerekek gyakran voltak éhesek, a szomszédoktól kértek ételt. A vádlottak a gyerekeknek azt mondták, hogy dohányzással, alkohollal csillapítsák éhségüket. Az is előfordult, hogy a szobában disznót és nyulat tartottak.

A tábla kiemelte, hogy a vádlottak rendszeresen bántalmazták a gyermekeket: a hat gyermekük közül öttel szemben pedig "súlyosan szeméremsértő cselekményeket is elkövettek, részben erőszakot alkalmazva".

A Pécsi Törvényszék tavaly áprilisi elsőfokú ítéletében a férfit 15 év, párját pedig 13 év fegyházra ítélte.

A másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla az idő múlására, az előzetes letartóztatásban töltött hosszabb időre, valamint a nő esetében a férjére tett terhelő vallomására tekintettel a kiszabott büntetést 13 és 10 év fegyházra enyhítette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.