Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Március 06. 13:04, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Elítélték az újpesti szado-mazo pornófilm-forgatásos ügy vádlottját

Elítélték az újpesti szado-mazo pornófilm-forgatásos ügy vádlottját

Másodfokon felfüggesztett börtönre és pénzbüntetésre ítélték azt a férfit, akit még 2010-ben vádoltak meg azzal, hogy egy újpesti \"szado-mazo film\" forgatásán súlyosan bántalmazott két nőt

- közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész hétfőn az MTI-vel. A főügyész felidézte: a Budapesti IV. és XV. kerületi ügyészség által benyújtott vádirat szerint a férfi 2010. január 17-én egy újpesti stúdióban, egy "szado-mazo film" forgatása alkalmával a két sértett nőt több mint fél órán keresztül bántalmazta különböző - a filmforgatás kellékeit képező - eszközökkel.

Az ügyben első fokon eljáró IV. és XV. kerületi bíróság a vádlottat bűncselekmény hiányára hivatkozva felmentette. Az ítélet ellen azonban az eljáró ügyész fellebbezést jelentett be a bűnösség megállapítása és büntetés kiszabása érdekében.

A másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék idén februárban megváltoztatta a kerületi bíróság ítéletét, és bűnösnek mondta ki a vádlottat két rendbeli súlyos testi sértés kísérletében, és ezért őt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre és 800 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. A szabadságvesztés végrehajtását a bíróság 2 év próbaidőre felfüggesztette - közölte a főügyész.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője felmentés érdekében jelentett be fellebbezést.

A rendőrség 2010 januárjában sajtótájékoztatón közölte, hogy egy hétgyermekes anya névtelen levele alapján leleplezték Újpesten egy szado-mazo pornófilm illegális forgatását. A nő levele egy telefonszámot is tartalmazott,
a rendőrök így jutottak el a sértetthez, aki elmondta: jelentkezett egy hirdetésre, amelyben "szexmentes, de meztelenül végzendő feladat" szerepelt 100-200 ezer forintért.

A rendőrség akkori közlése szerint az újpesti helyszínen közölték vele, hogy szado-mazo pornóról van szó, de imitálják az ütéseket, neki pedig el kell játszania a fájdalmat. Ágyhoz, padhoz kötözték, majd nádpálcával, korbáccsal és egy lapos tárggyal ütlegelni kezdte őt egy másik nő. A felek megállapodtak abban, hogy amikor valamelyik szereplő jelt ad, leáll a felvétel. Amikor az ütlegelt nő kimondta a megbeszélt mondatot, a másik abbahagyta a bántalmazását, de a producer ekkor odalépett hozzájuk, és mindkettejüket megverte - hangzott el a 2010-ben tartott sajtótájékoztatón.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.