Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Január 25. 13:41, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Elkezdődött a csecsemőgyilkossal vádolt fertőendrédi nő pere Győrben

Elkezdődött a csecsemőgyilkossal vádolt fertőendrédi nő pere Győrben

Elkezdődött a Győri Törvényszéken csütörtökön annak a nőnek a büntetőpere, aki a vád szerint megölte hét hónapos kislányát 2016 októberében Fertőendréden.

A nőt tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberöléssel vádolják.

Pribusz Ágota ügyész a vádiratot ismertetve elmondta, hogy a korábban Svájcban élő vádlott, N. Marietta 2016 májusában érkezett vissza Fertőendrédre az élettársához a februárban született gyermekével, Kendrával. A nő gyakran fogyasztott alkoholt, nyugtatót, gyermekét esetenként elhanyagolta, alkoholos befolyásoltsága alatt többször volt türelmetlen a gyermekkel, különösen a sírása zavarta.

A gyilkosság napján a vádlott reggeltől estig egyedül volt a gyermekkel a házban, délutánig legalább nyolc nyugtatót vett be. Délután a gyermek sírni kezdett etetés közben, ezért a nő legalább háromszor, vélhetően ököllel megütötte a fejét és nagy erővel, hosszan rázta. A hét és fél kilogrammos csecsemő nem sokkal ezután meghalt.

A nő a halott csecsemőt az ágy melletti szőnyegen hasra fektette, abban az állapotban találta meg a hazaérkező élettársa, aki azonnal hívta a mentőket. A mentők a több órája halott csecsemőt megpróbálták újraéleszteni, kórházba vitték, de nem tudták megmenteni az életét. A vádlott ezután a rendőrök megérkezéséig rendet rakott a szobában.

Pribusz Ágota ügyész kitért arra, hogy a csecsemő halálának közvetlen oka agyzúzódás volt. A sérülések és az agyzúzódás következtében olyan fokú agyvizenyő alakult ki, amibe a gyermek rövid időn belül belehalt.

N. Marietta bírói kérdésre nem ismerte el a felelősségét. Azt mondta, hogy nem emlékszik a történtekre, mert gyógyszereket vett be, amelyeket az interneten rendelt, de tudja, hogy a gyermek nem sírt. Elmondta, hogy többször volt már kórházban pánikrohamai miatt.

Habony János bíró azt mondta, hogy az igazságügyi orvosszakértők szerint nincs olyan baja a nőnek, ami megmagyarázhatná ezt a cselekményt.

A nőnek van már egy 2008-ban született fia, akit a vádlott nővére gondoz. Eddig három alkalommal indult ellene büntetőeljárás, kétszer felfüggesztett, egyszer pedig nyolc hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélték.

A büntetőper tanúk meghallgatásával folytatódik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.