Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. December 17. 15:00, péntek | Belföld
Forrás: MTI/Fotók: MTI/Balogh Zoltán

Elkezdődött az Adni Öröm! jótékonysági akció

Elkezdődött az Adni Öröm! jótékonysági akció

Elkezdődött a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Adni Öröm! élelmiszeradományokat gyűjtő jótékonysági akciója a Spar-csoport mintegy 140 üzletében országszerte csütörtökön.

A hat napon át, december 21-ig tartó karácsonyi gyűjtésben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat mintegy háromezer önkéntese a Spar-csoport 137 áruházában kéri a vásárlókat arra, hogy aki teheti, ajándékozzon valamennyi tartós élelmiszert, például lisztet, tésztát vagy konzervet a rászoruló embereknek.

"Ez egy nagyon jó kezdeményezés, hiszen mindenki, aki szeretne adományozni a rászorulóknak, a segítségnyújtás lehető legegyszerűbb formájában tudja ezt megtenni az ünnepek előtt" - mondta el Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, aki csütörtökön a budapesti Batthyány téri Spar üzletben a szeretetszolgálat jószolgálati nagyköveteként személyesen vette át a felajánlott adományokat.

Ilyenkor mindenki a lehetőségeihez mérten tud vásárolni a rászorulók számára - tette hozzá Herczegh Anita, aki kilencedik éve segíti a tartós élelmiszerek gyűjtését. A köztársasági elnök felesége kiemelte: a rászorulók számára sokszor ez a csomag az egyetlen karácsonyi ajándék. Hozzátette: a jótékonyság fontos és advent idején sokakban merül fel az igény, hogy másokon segíthessenek.



Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke emlékeztetett: a jótékonysági akció lehetőséget nyújt arra, hogy ne hagyjuk magukra a bajban levőket.

Az Adni Öröm! a Máltai Szeretetszolgálat legnagyobb, 1997 óta minden évben advent idején megszervezett jótékonysági akciója. Az adományokból csomagok készülnek, amelyeket még az ünnepek előtt szétosztanak országszerte a rászoruló emberek között.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkénteseinél a 2019-es karitatív akcióban több mint 325 tonna tartós élelmiszer gyűlt össze, ebből mintegy 30 ezer ajándékcsomag készült. A koronavírus-járvány miatt 2020-ban speciális gyűjtést szerveztek, akkor adománykártyákkal lehetett segíteni a rászorulóknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.