Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Május 31. 20:26, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Első ízben rendezik meg a Testvérek Napját

Első ízben rendezik meg a Testvérek Napját

Új ünnepnap formálódik Európában. Május 31-én ünneplik első ízben a Testvérek Napját. A Nagycsaládosok Országos Egyesülete csatlakozott a kezdeményezéshez, hiszen szintén vallja: „A legjobb ajándék a kistestvér!”

A NOE alapszabályában rögzített célja az élet, az anyaság tiszteletére nevelés és a jövő generációjáért érzett felelősség erősítése. Az ünnepnap kapcsán a Nagycsaládosok Országos Egyesülete üdvözli a kormány azon terveit, hogy a jövőben jelentősen emelkedhet a két gyermeket nevelők családi kedvezménye. Az intézkedés több mint 350 ezer szülőt érintene és jelentős havi megtakarítást jelenthet azoknál a családoknál, akik két gyermekről gondoskodnak.

Új ünnepnapot kezdeményez a Portugál Nagycsaládos Egyesület és az Európai Nagycsaládos Szövetség: a Testvérek Napját, amely május 31-én lesz. Az ünnep jelmondata a nemrégiben elhunyt Fernando Castro-tól, a Portugál Nagycsaládos Egyesület és az Európai Nagycsaládos Szövetség alapító elnökétől származik: „Ha boldoggá akarsz tenni egy gyereket, gondoskodj róla, hogy legyen testvére! Ha nagyon boldoggá akarod tenni, legyen több testvére!”

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete üdvözli a Testvérek Napja megünneplését! Az élet érzelmek, események, tanulás, elkötelezettségek, ötletek és sok más dolog köré épül. Testvéreink a legjobb barátaink. Velük együtt növünk fel a családban; élmények sűrű szövedékét éljük meg velük együtt, közösen. Mindez megismételhetetlen és egyedi, életünket örökre meghatározza.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.