Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. December 02. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mno.hu

Elszámolásra szólították föl Gyurcsányt és Bajnait

Elszámolásra szólították föl Gyurcsányt és Bajnait

Közleményben utasította vissza a Haza és Haladás Alapítvány újabb rágalmait a Civil Összefogás Fórum. Ismét leszögezték: szeretnék, ha Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc is elszámolna politikai múltjával.

„A leghatározottabban visszautasítjuk a Haza és Haladás Alapítvány újabb rágalmait a CÖF emlékeztető kampányával kapcsolatban. Figyelemfelhívó akciónk teljes egészében magánadományokból valósul meg, a beérkező forrásokkal a jogszabályi előírások alapján a törvényben lefektetett határidőket betartva el fogunk számolni. Ezt számtalanszor elmondtuk, de úgy látszik, a kijelentés süket fülekre talál” – olvasható a CÖF közleményében.

Elszámolni

Mint írják, az elszámolási kötelezettség azokat is terheli, akik „korábbi döntéseikkel térdre kényszerítették Magyarországot. Szeretnénk, ha Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc is elszámolna politikai múltjával: az ország végletes eladósításával, egyhavi nyugdíj elvételével, a közszolgák bérének csökkentésével, a gyes és a gyed megkurtításával. Nehezen találunk szavakat arra, hogy Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon köre, így a 2006-os hazugságkampányt irányító Szigetvári Viktor védelmébe veszi az országnak nyilvánvaló kárt okozó múltbeli lépéseket, sőt mintha még büszke is lenne rájuk” – fogalmaztak.

A CÖF-nél elfogadhatatlannak tartják, hogy „a magyar politika egyszer már megbukott szereplői rágalomkampányok révén próbálnak visszakapaszkodni a hatalomba. […] Újra felhívjuk a civil társadalom figyelmét arra, hogy lejárt szavatosságú politikai árut próbálnak a nyakunkba sózni, holott a selejtezésről 2010-ben már döntött a nép” – írták.

„Újabb hazugságok”

Ismert, Szigetvári Viktor, a Bajnai Gordon által alapított Haza és Haladás Egyesület alelnöke azt állította, szerinte a kormánypártok állnak a CÖF akciója mögött, amely – mint fogalmazott – közpénzből finanszírozott nagyszabású lejárató kampány Bajnai Gordon volt miniszterelnök ellen. A békemenetet szervező Civil Összefogás Fórum erre reagálva november 19-én azt közölte: visszautasítják a „Bajnai–Gyurcsány-szövetség” újabb hazugságait, és ahogy eddig, úgy a jövőben is eleget tesznek a civil szervezetekre vonatkozó törvényi kötelezettségeknek.

Szégyenletes múlt

A CÖF akkor is leszögezte: elfogadhatatlannak tartja, hogy épp azok akarják elszámoltatni, akik mind a mai napig nem számoltak el a magyar embereknek, és nem néztek szembe szégyenletes politikai múltjukkal. A CÖF közleményében azt is hangsúlyozta: kampányukat minden eddiginél időszerűbbnek érzik, és folytatják annak érdekében, hogy Magyarország ne lehessen többé következmények nélküli ország.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma