Városlista
2024. június 14, péntek - Vazul

Hírek

2011. December 05. 07:31, hétfő | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Elvesztette a kétharmadot Putyin pártja

Elvesztette a kétharmadot Putyin pártja

Elvesztette abszolút többségét az orosz parlament alsóházában Vlagyimir Putyin pártja: az Egységes Oroszország (JR) így is az élen végzett, a voksok 48,2 százalékával.

Második helyen pedig az orosz kommunisták futhatnak be. Jelentések szerint több ezer választási visszaélés is történhetett az orosz szavazókörzetekben.

Az orosz kormánypárt jelentős népszerűségvesztést könyvelhet el, hiszen még a pesszimista elemzői jóslatok szerint is 60 százalékos szavazati arányra számíthattak; további csapást jelenthet a JR-re, hogy elveszítette kétharmados szavazati többségét az Állami Dumában. Az Egységes Oroszországot az ellenzéki kommunisták követték – ők a voksok 19,8 százalékát kapták meg – az Igazságos Oroszországra 12,8 százaléknyi, a Liberális Demokrata Pártra pedig 11,42 százaléknyi szavazat érkezett. Nem kerülhet be viszont az orosz parlamentbe az Alma Párt, mivel nem érte el a 7 százalékos küszöböt – tudatta az Index.

A választások tisztaságát figyelő független orosz Golos szervezet szerint ugyanakkor több ezer választási visszaélés is történhetett – a honlapjukra például 4700 panasz érkezett be ezzel kapcsolatban, többségük az Egységes Oroszország Párt ellen. A Golost ráadásul a moszkvai bíróság is megbüntette, amiért oldalukon választási adatokat tettek közzé.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 14. 07:26, péntek | Külföld

Jens Stoltenberg: a NATO-nak hosszú távú támogatást kell biztosítania Kijevnek

Az észak-atlanti szövetségnek kiszámíthatóságot kell biztosítania Kijev számára azzal, hogy azonnali és hosszútávú támogatás mellett kötelezi el magát úgy a katonai, mint a pénzügyi támogatás terén

2024. Június 12. 09:14, szerda | Külföld

Putyin: Moszkva üdvözli Ankara érdeklődését a BRICS iránt

Oroszország üdvözli Törökország érdeklődését a BRICS munkája iránt, és támogatni fogja Ankara törekvését a közös feladatok megoldására

2024. Június 07. 07:14, péntek | Külföld

Macron: Franciaország vadászrepülőket ad át Ukrajnának

Franciaország Mirage 2000-5 típusú vadászrepülőket szállít Ukrajnának, hogy támogassa az Oroszország elleni háborúban - jelentette be Emmanuel Macron francia elnök csütörtök este.

2024. Június 06. 09:26, csütörtök | Külföld

Csehországban összeütközött két vonat, négyen meghaltak, többen megsérültek

Négyen meghaltak és húszan megsebesültek a kelet-csehországi Pardubicében, ahol szerdán röviddel éjfél előtt összeütközött egy személyszállító gyorsvonat és egy tehervonat - jelentette a közszolgálati cseh hírtelevízió.