Városlista
2019. december 11, szerda - Árpád

Hírek

2011. December 23. 13:26, péntek | Belföld
Forrás: mno.hu

Elvitték Gyurcsányt a rendőrök

Elvitték Gyurcsányt a rendőrök

Gyurcsány Ferencet, Vadai Ágnest és Molnár Csabát is elvitték az LMP Parlament előtti megmozdulásáról.

A Gyorskocsi utcánál Gyurcsány Ferenc jogi képviselője elmondta: gyanúsítottként hallgatták ki védencét, személyi szabadság megsértése lehet a vád ellene. További tájékoztatást nem adott az ügyvéd – jelentette a helyszínről az MNO tudósítója. Közben folyamatosan érkeznek a rendőrök a helyszínre.

Több MSZP-s politikus kíséretében megjelent a Parlament előtt Mesterházy Attila szocialista pártelnök-frakcióvezető is. Elmondta: részt fognak venni a délutáni demonstráción és mindent meg fognak tenni az előállított képviselők kiszabadítása érdekében. Mesterházyék pártok feletti összefogást akarnak elérni, tájékoztatása szerint, ha nem is a teljes frakció, de néhányan biztosan meglátogatják Gyurcsányt.

Fél egy körül megjelent az Országház előtt Árok Kornél, a Szolidaritás társelnöke, valamint a Societas aktivistái is a helyszínre érkeztek. A rendőrök még a magukat leláncoló LMP-s szimpatizánsok elvezetésével foglalkoznak.

Az LMP politikusai közül Kaufer Virágot, Vágó Gábort és Scheiring Gábort is elvitték. Korábban a DK-s Molnár Csabát is elvezették. Az előállított képviselőket a Gyorskocsi utcába szállították.

A rendőrség megkezdte az aktivisták elszállítását is. Az előállításokat Schiffer András LMP-frakcióvezető és Gaudi-Nagy Tamás – hangsúlyozottan jogvédőkként – szemlélik. Az ellenzéki pártok szimpatizánsai időnként egymással is összekülönböznek.

A szimpatizánsok többek között azt kiáltják: „Az egész világ téged néz!”, „Demokráciát!”

Az LMP képviselői és szimpatizánsai péntek reggel a választási törvény elleni tiltakozásul láncolták magukat a Parlament bejárataihoz.

A tüntetés helyszínén, az északi kapunál vannak még rendőrök, de a Parlamentet gyalogosan és autóval is meg lehet közelíteni – jelentette a Hír TV tudósítója.

Címkék: Gyurcsány Ferenc

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 11. 18:08, szerda | Belföld

Egyre több személyi kölcsönt és áruhitelt vesznek fel az ünnepekhez közeledve

Az utóbbi két hónapban megugrott a fedezetlen, elsősorban kisebb összegű személyi kölcsönök és áruhitelek felvételének száma - mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője szerdán az M1 csatornán.

2019. December 11. 16:31, szerda | Belföld

Közzétette a Google az idei magyar keresési toplistát

Magyarországon az önkormányzati választások, globálisan pedig az India-Dél-Afrika krikettmérkőzések vezetik a legfelkapottabb Google-keresések 2019-es listáját.

2019. December 11. 16:06, szerda | Belföld

Roham indult a 2020-as éves e-matricákért

Roham indult a 2020-as éves e-matricákért, a megyei és országos éves matricákból 18 százalékkal több fogyott, mint tavaly ilyenkor,

2019. December 11. 14:05, szerda | Belföld

Szamurájkarddal támadott ismerősére egy pápai férfi

Súlyos testi sértés miatt indított eljárást a rendőrség, mert egy 44 éves pápai férfi szamuráj karddal sebesítette meg ismerősét.