Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Július 14. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Emelkednek az ingatlanárak

Emelkednek az ingatlanárak

Idén eddig 45 ezer lakást adtak el az országban, ez 13 százalékkal több, mint a tavalyi év azonos időszakában.

Ezzel párhuzamosan nőtt az ingatlanok négyzetméter ára is. Szakértők szerint most még jó áron lehet lakást venni. Egyre több ingatlan cserél gazdát a Balaton környékén. Az adatok azt mutatják, a kisebb lakásokat és a luxuskategóriás házakat egyaránt keresik.

Krausz Gábor, a Balla Ingatlaniroda siófoki irodavezetője szerint nem csak a 30-40 négyzetméteres lakásokra, hanem a 120 vagy még nagyobb lakásokra is van kereslet a Balatonon, a legolcsóbbak 16-17 millió forintról indulnak egészen a 100-150 millióig.

Idén eddig 45 ezer ingatlan cserélt gazdát az országban. Ez 13 százalékkal több, mint a tavalyi év azonos időszakában. Ezzel párhuzamosan nőtt az ingatlanok négyzetméter ára is, leginkább a budapesti és a nyugat-magyarországi téglalakásoké. A fővárosban a legdrágább az ötödik kerület, ott átlagosan 380 ezer forint egy négyzetméter. A legolcsóbban Borsod-Abaúj-Zemplén megyében lehet lakás venni, átlagosan 87 ezer forintos négyzetméteráron. Győr-Moson-Sopron megyében a panelek is egyre drágábbak, a négyzetméterár eléri a 182 ezer forintot. Az ingatlanpiaci szakértő szerint most még jó áron lehet lakást venni.

Rutai Gábor, a Duna House pr és elemzési vezetője a M1 Híradójának elmondta: Budapesten minden harmadik eladott lakást befektető vásárol meg, és most van talán az utolsó pillanat, hogy mélyponton vannak az ingatlanárak, innen már csak emelkedni fognak. Rutai Gábor hozzátette: egyelőre még rugalmasak az eladók az árakat illetően. Van, ahol akár 7 százalékot is le lehet faragni az irányárból, bár például a fővárosban a nagyobb kereslet miatt ez egyre ritkábban fordul elő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk