Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Február 26. 15:17, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Energiában gazdag táplálékra van szükségük az állatoknak az extrém hidegben

Energiában gazdag táplálékra van szükségük az állatoknak az extrém hidegben

Az állatokra is figyelni kell a rendkívüli hidegben: fontos a rendszeres itatás és az energiában gazdag eleség - emelték ki az M1 aktuális csatorna vasárnapi Híradójában.

Mint elhangzott: a kutyáknál ilyenkor is fontos a rendszeres séta, a hőszigetelt kutyaház pedig életmentő lehet a jelentős mínuszokban.

A balassagyarmati lovardában mínusz 15 Celsius-fokot mértek, befagyott az itató is - mondták a Híradóban.

Mészáros Judit, a Kóvári Lovarda vezetője az M1-nek nyilatkozva elmondta: az állatoknak ilyenkor nagyobb az energiaszükségletük. A legelőre viszont nem tudnak lemenni, ezért a gondozók a szükséges tápanyagokat réti szénában, lucernában, valamint szemes takarmányban: zabbal, kukoricával, sárgarépával igyekeznek pótolni - fejtette ki a lovarda vezetője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni