Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Július 29. 09:08, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Erdő Péter: vigyünk hitet az életünkbe!

Erdő Péter: vigyünk hitet az életünkbe!

A hit fontosságára, erejére hívta fel a figyelmet Erdő Péter bíboros vasárnap Pécsen tartott szentmiséjén.

"Vigyünk hitet az életünkbe! Kérjük Krisztust, ajándékozzon nekünk hitet, mert ettől fáradt korunk, szürke éveink felragyognak, értékessé válnak és hordozói lesznek annak a boldogságnak, amely minden elképzelést felülmúl" - mondta a bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek a HungaRio nemzeti ifjúsági találkozó záróeseményén.

A Rio de Janeiró-i Katolikus Ifjúsági Világtalálkozóval párhuzamosan rendezett nemzeti találkozónak a pécsi székesegyház előtti téren megjelent mintegy kétezer résztvevője előtt Ferenc pápát idézve Erdő Péter azt hangsúlyozta: a Szentlélek képes átformálni bennünket, megvilágítani a jövőbe vezető utat, és szárnyakat adni reményünknek, hogy örömmel járjunk utunkon.

A hallgatóság, amely énekelve, szentek képeivel díszített zászlókkal vonult a pécsi bazilika elé, majd tapssal és ovációval köszöntötte Erdő Péter bíborost, Udvardy Györgyöt, a vendéglátó Pécsi Egyházmegye vezetőjét, Alberto Bottari de Castello apostoli nunciust és a misén megjelent püspököket, papokat.Erdő Péter szentbeszédében szorgalmazta a napi szentáldozást, amelyet olyan "erőforrásnak és boldogságnak" nevezett, amit már itt, a Földön átélhetünk. "A nap egysége az Istennel való kapcsolatunk eleven életének is. Erre a Földre szánt a teremtő és része akar lenni az itteni életünknek" - fogalmazott.

Az esztergom-budapesti érsek úgy vélte: nehéz minden napot a kegyelemben tölteni, kérni kell Isten védelmét és bocsánatát. "Isten nem fárad bele, hogy nekünk megbocsásson, mi fáradunk bele, hogy újra és újra bocsánatot kérjünk tőle" - idézte a bíboros Ferenc pápa megválasztása után mondott szavait.

Erdő Péter hangsúlyozta: ebbe nem szabad belefáradni, kérni kell Isten bocsánatát, védelmét, kegyelmét, hogy "ő vegye szerető irányítása alá az életünket". "Soha ne fáradjunk bele, hogy újra és újra szentségi gyónásban kérjük és fogadjuk el irgalmát, éltető szeretetét" - fogalmazott a főpásztor.
A 2013-as világtalálkozót XVI. Benedek pápa hirdette meg, és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) a nagy távolságra tekintettel úgy határozott: az Egerben megrendezett 2008-as Magyar Sydneyhez hasonlóan ismét találkozóra hívja a magyar fiatalokat az aktuális világeseménnyel egy időben.

Az MKPK ifjúsági bizottsága és a Pécsi Egyházmegye által szervezett mostani eseménysorozatra 16 és 35 év közötti fiatalok jelentkezhettek.A szerdán kezdődött ötnapos találkozó több mint harminc programot kínált a résztvevőknek. Ezek között voltak püspökök által tartott katekézisek, továbbá műhelymunkák, koncertek és közös vigíliák. A résztvevők élő közvetítések és összefoglalók megtekintésével bekapcsolódhatnak a Rio de Janeiró-i napi eseményekbe is.

Címkék: Erdő Péter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.