Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2023. Május 09. 10:37, kedd | Sport

Euro RX Held Zoltán szemével

Euro RX Held Zoltán szemével

Held Zoltán, az elmúlt hétvégét a Nyirádi vörös katlanban töltötte a csapatával, és a versenyautójával, amit rallycrossra épített.

Zoltánnal a boldog kategóriagyőztessel beszélgetek:
Mesélnél a portálolvasóknak arról, hogy miként is kerültél oda betétfutamként az Európa Bajnokságra?
Üdvözlöm a Portál olvasóit. A Nyirádi EB-re úgy sikerült eljutnunk, hogy a Promoter meghirdetett egy lehetőséget, hogy az STC-s autók részt vehetnek az EB betétfutamán, ahol persze ugyanúgy értékelnek minket. Ráadásul 2000 Euró volt a fődij. Ezen felbuzdulva és tudva, hogy az autónk méltó az EB részvételre úgy döntöttem kipróbálom magamat, és az új autót. Viszonyítási alapnak csak annyi, hogy az ötödik időt futottuk meg.

VW Polo-val vettél részt. Mit is tudhatunk róla?
- Az autónk az teljesen új építés és kimagasló minőségbe lett megépítve. A Teljesség igénye nélkül: Zomer motor, Sadev váltó, Reiger futómű, és Kulin Papa program, 275le, 274 Nm, 2.0l szívó motor. Jelenleg minimum súly velem együtt 1040 kg. Mind ezt összeépítette Pápai Tamás, mesterszerelő.



Miként is alakultak a napjaid a vasárnapi napig?
- Szombaton nagyon eseménydúsan telt a nap. Az első időmérőn volt egy kis csörte és kiforgattak a többiek. De be tudtam fejezni a futamot, és a szerviz gyorsan kijavította a kocsit. A második időmérőn rajt cél győzelemmel zártunk. Innen automatikusan az következett, hogy a leggyorsabb három autóval kellett megküzdeni. Volt félelmem mert komoly ellenfelek vártak a rajtrácson. Bíztam magamban és a kocsiban. Ezt is rajt-cél győzelemmel zártuk ugyanúgy, mint a negyedik időmérőt. Akkor már a szemem előtt lebeget egy esetleges kategória győzelem.

Vasárnap voltak a döntő futamok. Első helyen végeztél. öröm és boldogság. te is így érzed?
- És mint tudjuk vasárnap bejött a Kő Papír Olló, úgy ahogy szeretnénk. és megnyertem a döntőt. Felemelő érzés, pláne úgy hogy a Super 1.6-os döntős időt mentünk.

Legközelebb hol láthatunk versenyezni?
- Legközelebb mi az ausztriai Greinbachba folytatjuk a csatározást a CEZ soron következő futamán. Nagyon népszerű a kategóriánk 13-14 autóból áll. Megpróbáljuk Roman Castorált megelőzni!

Köszönöm a szurkolást! Hogy stílszerű legyek, Csak az RX!
Támogatóimnak ezúton köszönöm a belémfektetett bizalmat! Meva Zrt., Danucem Zrt., Bobály Zrt., Forbild Kft., Kaputech ev,. Avers Kft., Big-Count Kft., Vango-Auqa Kft., Acél-Ép Kft., Poki-Bau Kft., Daru Unio Kft., Bró-Kreatív Kft., Heldtransport Kft., Kor-Ferr Kft., Porshe Tatabánya Kft.


Fotó: Hajóka SportFotó
- Hajósi Miklós -

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.