Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Március 08. 05:01, szerda | Belföld
Forrás: mti

Ezer forintért ölt meg egy 85 éves asszonyt

Ezer forintért ölt meg egy 85 éves asszonyt

Húsz év fegyházra ítélt a Tatabányai Törvényszék kedden egy román állampolgárt, aki egy lépcsőházban ezer forintot rabolt egy 85 éves asszonytól, majd amikor a nő segítségért kiáltott, késsel halálosan megsebesítette.

Az ítélet jogerős.

A bűncselekmény elkövetéskor 19 éves Fusteac Florin Sorin hajléktalanként élt Budapesten, majd 2014 márciusában vonattal Tatabányára utazott, hogy tömbházakba besurranva pénzhez jusson - ismertette az ügy előzményeit Élő András bíró.

Az elkövető a Komáromi út egyik lépcsőházában találkozott a hazafelé tartó idős asszonnyal és késsel fenyegetőzve pénzt kért tőle. A nő ezer forintot nyújtott át neki, de férfi a táskáját is meg akarta szerezni. Az áldozat segítségért kiáltott és próbált elmenekülni, erre a férfi négyszer hátba szúrta. Két szúrás verőeret ért, az áldozat életét azonnali orvosi segítséggel sem lehetett volna megmenteni.

A törvényszék az elkövetőt a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére aljas indokból elkövetett emberölés és rablás bűntette miatt húsz év fegyházra ítélte és tíz évre kitiltotta Magyarország területéről.

Az ítélet a kihirdetése után jogerőre emelkedett, azt az ügyész, az elkövető és védőügyvédje is tudomásul vette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára